Net ir savų spaudžiamas Ž. Pavilionis pasiduoti neketina: paskelbė, kad iš komiteto pirmininko posto nesitrauks

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis paskelbė nežadantis palikti komiteto pirmininko kėdės, kaip jį ragino frakcija.

Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 12:54 PM, atnaujinta Dec 16, 2021, 1:53 PM

Savo sprendimą Ž.Pavilionis ketvirtadienį pakomentavo feisbuke.

„Apsisprendžiau kol kas nesitraukti iš Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko pareigų. Buvau pasiruošęs atsistatydinti, nes tikėjau, kad ministrų ketinimai trauktis iš postų buvo rimti. Jiems pasitraukus, būtų natūralu prisiimti bendrą atsakomybę.

Dabar man atsistatydinus atrodytų, kad esu vienas kaltas, ar mano kaltė prilyginama Lietuvos geležinkelių vadovybei, nes iki šiol Lukašenkos kontroliuojamas tranzitas tęsiasi. Buvau vienas iš tų, kuris šią problemą kėlė, tačiau buvau ignoruojamas ir nutildomas. Prisipažįstu, kai viešuose debatuose padariau klaidų – pasakiau tai, ko nederėjo sakyti. Atsiprašau tų, kuriuos mano žodžiai įžeidė“, – rašė Ž.Pavilionis.

Jis teigė matantis prasmę toliau padėti Vyriausybei, Seimui, Prezidentui stabdant tranzitą, įgyvendinant JAV sankcijas, ar vykdant kitus svarbiausius užsienio politikos uždavinius.

„Norėčiau, kad mano bendražygiai, ne visai pagrįstai kritikuodami mane, nežemintų savęs. Jeigu ši kritika tęsis, be ypatingos priežasties į ją neatsakinėsiu. Prisipažįstu, kad padariau klaidų, bet šiuo konkrečiu atveju nemanau, kad mano klaidos turi būti prilyginamos kitų klaidomis. Jeigu partijoje yra apsispręsta dirbti ir taisyti klaidas, tai ir aš norėčiau prisidėti prie šių klaidų taisymo.

Siūlau kolegoms laikinai atidėti diskusijas dėl mano pirmininkavimo bent iki tol, kol tranzitas sustos. Tuomet, atvėsus emocijoms ir jeigu partijos daugumos pozicija išliks nepakitusi, galėsime kartu grįžti prie šios problemos.

Tuo pačiu pareiškiu, kad atsiimu visus klausimus, kuriuos buvau išsiuntęs Prezidento vyriausiajai patarėjai. Noriu pakartoti, kad tų klausimų neviešinau. Tol, kol esu URK pirmininku, sieksiu glaudesnio bendradarbiavimo su Prezidentūra. Iki šiol neatsakinėjau į žurnalistų skambučius, dėl to Jūsų visų nuoširdžiai atsiprašau. Savo apsisprendimą išreiškęs šiais žodžiais laikau kol kas viską išsakęs, todėl šios temos nenorėčiau daugiau komentuoti.

Nuoširdžiai dėkoju visiems rinkėjams ir bendražygiams, Seimo nariams, kurie mane supranta ir palaiko“, – rašė Ž.Pavilionis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija antradienį vienbalsiai išreiškė nepasitikėjimą Ž.Pavilioniu ir paragino jį pasitraukti iš Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.