A. Bilotaitė ramių Kalėdų nežada: mus pasiekė informacija apie A. Lukašenkos nurodymą

Nepaisant pastaruoju metu stebimos ramybės pasienyje, pasieniečiai šventiniu laikotarpiu tikisi Baltarusijos pareigūnų bandymų neteisėtus migrantus įstumti į Lietuvos teritoriją, pirmadienį pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 2:11 PM, atnaujinta Dec 20, 2021, 3:01 PM

„Nors pastaruoju metu matėme kelias paras, kai nefiksavome nei vieno migranto, bandančio kirsti LR sieną, deja, situacija tokia, kad negalime atsipalaiduoti. Pirmiausiai dėl to, kad matome tam tikras tendencijas“, – pranešė ministrė.

Pirmiausiai ministrė pabrėžė išaugusių smurtinių įsiveržimų prie Lenkijos sienos skaičių. Anot jos, šie įsiveržimai skiriasi nuo buvusių anksčiau tuo, kad šiuo metu migrantai yra gerai treniruoti, juos treniruoja Baltarusijos pareigūnai.

Ministrė teigė, jog šiuo metu taip pat stebimas išaugęs neteisėtų migrantų, bandančių kirsti Latvijos sieną, skaičius. Jos manymu, tokiu būdu Baltarusijos režimas testuoja sieną saugančių pareigūnų darbą.

„Antras dalykas – mus pasiekusi informacija apie A.Lukašenkos nurodymą išvalyti sandėlius ir Minską nuo neteisėtų migrantų. Tai aiškus signalas, kad artimiausiu metu bus vienokių ar kitokių bandymų neteisėtus migrantus įstumti į Lietuvą, Lenkiją arba Latviją“, – įspėjo A.Bilotaitė.

VSAT vado pavaduotojas Vidas Mačaitis savo ruožtu teigė, kad pasieniečiai tokiems galimiems „išvalymo“ veiksmams yra pasiruošę, o ar migrantai galėtų plūstelėti į Lietuvą, ar į Lenkiją arba Latviją, ir kiek tokių stumiamų migrantų galėtų būti, pareigūnas nesiėmė prognozuoti.

„Vasaros pradžioje, kai turėjome pliūpsnį, kai atėjo daug neteisėtų migrantų tik į Lietuvą, paskui pasidalijo tik į Lenkiją, dabar didesni skaičiai yra į Latciją – tai mes esame tiems iššūkiams pasiruošę ir prognozuot tikrai negalime, į kurią pusę jie bus nukreipti“, – kalbėjo V.Mačaitis.

Ministrė A.Bilotaitė taip pat pranešė, kad pirmą kartą sulaikyti Lietuvos piliečiai, kurie dalyvavo neteisėtų migrantų gabenime.

„Tie asmenys yra siejami su organizuotu nusikalstamu pasauliu. Tai irgi yra tam tikras požymis, kad mūsų nusikalstamas pasaulis taip pat įsitraukia į šias schemas“, – pažymėjo ministrė.

Anot jos, Generalinė prokuratūra dėl neteisėto migrantų gabenimo jau pradėjo 32 ikiteisminius tyrimus, iš viso nustatyti 67 įtariamieji, nuteisti 38 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.