Vyriausybėje – pasitarimas, kaip gyvensime toliau: susirgimų daugėja, neatmetama naujų ribojimų galimybė

Daugeliui Europos Sąjungos (ES) valstybių vėl grįžtant prie ribojimų ir karantino, Vyriausybė spręs, kaip toliau gyvensime mes. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienį ketina pristatyti epidemiologinę situaciją šalyje ir neslepia, kad atvejų skaičius pastarosiomis dienomis auga.

V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
V.Skaraičio nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 10:16 AM, atnaujinta Jan 5, 2022, 5:56 PM

„Kaip tik šiandien aptarsime (ar reikia naujų ribojimų, – aut.past.). Pristatysiu situaciją, kokia ji yra kitose šalyse, taip pat ir Lietuvoje. Šiandien dienai kol kas taip, kad eičiau ir sakyčiau, jog mes pristatysime griežtinamąsias priemones, nėra, bet visaip gali būti“, – sakė sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Jos teigimu, kitose ES valstybėse, kuriose jau sparčiau paplitusi omikron atmaina, pastebima, kad atvejų pikas gali būti pasiektas vos per kelias savaites.

„Kadangi kalėdinis periodas, neabejotinai, kaip ir visos tarptautinės organizacijos pasisako, kad geriausiai, efektyviausiai veikia vakcinacija. Turbūt šią savaitę kalbėsime apie dar ankstesnį revakcinavimą. Vėlgi, svarbus ir sąmoningumas – atstumai, kaukės, tam tikrų renginių atsisakymas.

Ta pati Vokietija sako, kad liksime be karantino, Kalėdos bus.

Mes žiūrėsime pagal situaciją. Galima tik tiek pasakyti, kad lyginant penktadienį ir šiandien, skirtumas yra. Atvejų skaičius auga“, – konstatavo viceministrė.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą nustatyti 609 nauji COVID-19 atvejai, mirė 19 žmonių. 16 mirusiųjų buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Dviejų savaičių naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų šiuo metu siekia 799,3 atvejo. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis – 10,9 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.