Po konservatorių ultimatumo – Ž. Pavilionio žygis Seimo koridoriais: spruko nuo žurnalistų klausimų

Iš Seimo užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko posto saviškio Žygimanto Pavilionio niekaip išversti nesugebanti valdančioji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija ėmėsi ultimatumo – nurodė politikui iki sausio 3-iosios pasitraukti iš komiteto pirmininko pareigų.

Ultimatumo iš partijos sulaukęs Ž.Pavilionis nesiteikė atsakyti į žurnalistų klausimus, ką ketina daryti toliau. Pasiteiravus apie ateitį ir sprendimą, kurį ruošiasi priimti, jis spruko Seimo koridoriumi.<br>Stop kadras
Ultimatumo iš partijos sulaukęs Ž.Pavilionis nesiteikė atsakyti į žurnalistų klausimus, ką ketina daryti toliau. Pasiteiravus apie ateitį ir sprendimą, kurį ruošiasi priimti, jis spruko Seimo koridoriumi.<br>Stop kadras
Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis ir Žygimantas Pavilionis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis ir Žygimantas Pavilionis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 10:27 AM, atnaujinta Dec 21, 2021, 12:41 PM

„Frakcija priėmė privalomą sprendimą Ž.Pavilioniui iki sausio 3 dienos atsistatydinti iš Užsienio reikalų komiteto pirmininkų“, – informavo frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Jos teigimu, po šios dienos TS-LKD frakcija rinks naują delegatą į komiteto pirmininkus.

„Jei kolega Ž.Pavilionis nepasitrauks iš pareigų, bus kreiptasi į TS-LKD partijos Priežiūros komitetą įvertinti jo elgesį“, – perspėjo frakcijos seniūnė.

Gali šalinti iš partijos?

Partijos pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis aiškino, kad jei jau tektų kreiptis į partijos Priežiūros komitetą, vienas iš scenarijų galėtų būti Ž.Pavilionio šalinimas iš partijos.

„Gali“, – paklaustas, ar Ž.Pavilionis gali būti metamas iš TS-LKD partijos, trumpai atsakė konservatorių vedlys.

„Matyt, po truputėlį reikia situaciją vis dėlto išrišti, kad darbai galėtų tęstis. Frakcija pateikė konkretų pasiūlymą iki sausio 3 dienos palikti poziciją. Manau, kad tai būtų visiems paprasčiausias sprendimas.

Jeigu tai nebus padaryta, bus toliau kiti partiniai žingsniai“, – aiškino jis.

Ž.Pavilionis spruko nuo žurnalistų

Savo ruožtu pats Ž.Pavilionis nesiteikė atsakyti į žurnalistų klausimus, ką ketina daryti toliau. Pasiteiravus apie jo ateitį ir sprendimą, kurį ruošiasi priimti, politikas spruko Seimo koridoriumi, trumpai tarstelėjęs, kad „kitais metais ir pakalbėsime“. 

„Viskas įmanoma, net sunkiausiomis sąlygomis dirbdavome“, – klausiamas, ar mato savo tolesnį darbą su TS-LKD, pridūrė jis.

Praėjusią savaitę TS-LKD frakcija paragino Ž.Pavilionį pasitraukti iš komiteto vadovų dėl jo komentarų apie „Belaruskalij“ trąšų tranzitą per Lietuvą. URK vadovas kritikavo Vyriausybę, kad nesiimta veiksmų tranzitui nutraukti, ragino tai padaryti nedelsiant.

Ž.Pavilionis praėjusį ketvirtadienį pranešė nesitrauksiantis iš pareigų, nes postuose liko užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai. 

„Buvau pasiruošęs atsistatydinti, nes tikėjau, kad ministrų ketinimai trauktis iš postų buvo rimti. Jiems pasitraukus, būtų natūralu prisiimti bendrą atsakomybę.

Dabar man atsistatydinus atrodytų, kad esu vienas kaltas“, – tuomet teigė Ž.Pavilionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.