Mirė mokytojas, mokyklos vadovas J. Balčius: pedagoginiam darbui atidavė daugiau nei 50 metų

Eidamas 88-uosius metus, gruodžio 17 dieną mirė Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) alumnas, ilgametis Lauksargių (Tauragės r. sav.) mokyklos vadovas, mokytojas Jurgis Balčius.

 Jurgis Balčius.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Jurgis Balčius.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-21 14:54

J.Balčius pedagoginiam darbui atidavė daugiau nei 50 metų, mokydamas vaikus matematikos ir fizikos. Iš jų, net 30 metų, 1971 – 2001 metais vadovavo ugdymo įstaigai Lauksargiuose, dabar Jovarų pagrindinės mokyklos skyrius.

Dar 1978 metų žiemą, J.Balčiaus iniciatyva buvo pradėta statyti tipinė 320 vietų nauja mokykla ir labai greitai, 1979 metų lapkričio 11 dieną jau pradėtos pamokos naujoje mokykloje. Didžiulį darbą statant ir įrengiant pedagoginiam darbui skirtas patalpas, atliko mokyklos vadovai – J.Balčius, pavaduotoja Zita Beržanskienė, subūrę visus mokytojus, mokinius ir jų tėvus, bendram tikslui – turėti naują mokyklą. Buvo įrengti turtingi kabinetai, kurie beveik visi tapo rajono apžiūrose prizininkais, kaimo mokyklų tarpe. 1986 m. – mokykla tapo nepilnąja vidurinė mokykla, o 1988 m. reorganizuojama į devynmetę.

1999 m., dar vadovaujant J. Balčiui, čia buvo įsteigta pirmoji dešimta klasė. Ir šiandiena velionį prisimena visi, tiek mokiniai, tiek jų tėvai, ir atkreipia dėmesį į tai, kad direktorius buvo šviesi asmenybė, verta visokeriopo atminimo, kad tai buvo nuostabus žmogus, darbštus, juo tiesiog neįmanoma buvo nesižavėti, jis buvo pavyzdys savo kolegoms ir mokyklos bendruomenei.

Dėl LEU alumno, iškilaus pedagogo, mokyklos vadovo J.Balčiaus mirties, LEU Alumnų draugija reiškia gilią užuojautą velionio artimiesiems, visam Lauksargių mokyklos kolektyvui, gedime kartu su visa Tauragės krašto ir visa Lietuvos pedagogų bendruomene. Tebunie Jam lengva Lietuvos žemelė, kurią Jis taip mylėjo ir tyliai bet kruopščiai dirbo mūsų, ir visos Lietuvos labui.

Pagerbti ir atsisveikinti su velioniu galima: 2021-12-21 nuo 8.00 val. Rimtijos laidojimo namuose (Prezidento g. 26A, Tauragė), 14.00 val. išlydimas į paskutinę amžinąją kelionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.