A. Armonaitė: G. Nausėda apsunkintų situaciją, jei kreiptųsi į KT dėl galimybių paso vaikams

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad prezidentas Gitanas Nausėda apsunkintų valdantiesiems situaciją, jei nuspręstų kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl galimybių paso taikymo vaikams nuo 12 metų. Kad yra svarstoma tokia galimybė, antradienį užsiminė šalies vadovo vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė po to, kai G. Nausėda susitiko su basomis prieš galimybių pasą vaikams prie Prezidentūros protestavusiomis mamomis.

Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 1:27 PM, atnaujinta Dec 27, 2021, 4:12 PM

„Tai mums šiek tiek apsunkintų situaciją, nes dabar pagrindinis dalykas, reikalaujantis visų valdžios institucijų susitelkimo, kad kuo daugiau žmonių pasiskiepytų trečiąja doze, kad nebūtų karantino, kad nebūtų užimtų lovų, kad verslai veiktų, kad žmonės galėtų dirbti“, – sakė A. Armonaitė.

Ministrės teigimu, tolesnė visuomenės vakcinaciją nuo COVID-19 yra būtina, siekiant išvengti skaudžių omikron atmainos padarinių. Būtent todėl, akcentavo ji, galimybių pasas ir yra itin svarbus.  

„Noriu pasakyti, kad galimybių pasas nėra stebuklinga lazdelė iš Hario Poterio filmo. Tai yra vakcinacijos pažymėjimas, kuris rodo, ar žmogus yra pasiskiepijęs, o skiepai yra reikalingi tam, kad turėtume apsaugą nuo viruso“, – teigė Laisvės partijos lyderė.

„Ateina nauja banga, sausio mėnesį tikriausiai turėsime daug omikron atvejų, ir mokslu jau įrodyta, kad trečias skiepas yra būtinas apsisaugant nuo šio viruso“, – sakė politikė.

„Aš labai norėčiau paskatinti ir mamas, ir tėčius, ir basus, ir su batais, kad kai mes užsiimame kažkokią poziciją, suprastume, jog tai yra apie žmonių sveikatą, apie ekonomines laisves ir kitus dalykus“, – pridūrė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad antradienį G. Nausėda susitiko su mamomis, anksčiau kelis kartus protestavusiomis prieš galimybių pasą vaikams nuo 12-os metų. Po vykusio susitikimo su prezidentu viena iš protesto „Basos mamos“ organizatorių valstietė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė teigė, kad šalies vadovas pasižadėjo apsispręsti, ar kreipsis į Konstitucinį Teismą dėl galimybių paso, taikomo vaikams nuo 12-os metų.

Prezidento vyriausioji patarėja I. Segalovičienė taip pat patvirtino, kad šalies vadovas ketina svarstyti dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą.

„Mes sutarėme, kad tėvų atstovai ateis pasikalbėti dar su teisiniais papildomais argumentais. Ir, ko gero, turėsime dar arba diskusiją raštu, arba susitikus, ir pratęsime šitą diskusiją, tada prezidentas apsispręs į vieną ar į kitą pusę“, – kalbėjo I. Segalovičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.