Skelbia apie steigiamąjį Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimą: vyks sausio pabaigoje Palangoje

Steigiamasis naujos politinės partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – suvažiavimas numatytas kitų metų pradžioje, sausio 29 dieną. Suvažiavimą rengiantys 14 Seimo narių, pirmieji politinės partijos iniciatoriai gyventojus iš visos Lietuvos sutiks Palangos koncertų salėje.

 Skelbia apie steigiamąjį Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimą: vyks sausio pabaigoje Palangoje.<br> D.Janučio nuotr.
 Skelbia apie steigiamąjį Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimą: vyks sausio pabaigoje Palangoje.<br> D.Janučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 8:49 AM

„Vos du mėnesiai praėjo nuo tada, kai paskelbėme kuriantys naują politinę jėgą. Iki dabar jaučiame žmonių palaikymą didžiuosiuose miestuose ir rajonuose. Aktyvus jų įsitraukimas lėmė tai, kad steigiamąjį suvažiavimą galime surengti pakankamai greitai. Steigėjų gretose yra tiek merai, savivaldybių tarybų nariai, tiek ir žmonės, kurie niekada nepriklausė jokiai politinei partijai ir yra apsisprendę pirmą kartą būti politikoje. Dėkoju visiems, kurie pasitiki augančia politine bendruomene ir jungiasi prie jos“, – sako Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas, vienas iš politinės partijos steigėjų Saulius Skvernelis.

Steigiamajame suvažiavime numatyta išrinkti partijos pirmininką ir jo pavaduotojus, kitų valdymo organų narius. Kandidatuoti turės teisę visi steigėjai, iš anksto išreiškę šį norą. Be to, bus tvirtinama partijos simbolika, įstatai ir politinė programa, į kurios kūrimą įsitraukė ir steigėjais tapę žmonės iš visos Lietuvos.

„Susitinkame su gyventojais Lietuvoje, sulaukiame kreipimųsi elektroniniais laiškais, skambučiais telefonu. Jie klausia, teiraujasi, dalijasi savo nuomone. Tai rodo, kad žmonės nėra abejingi tam, kas vyksta šiuo metu Lietuvoje, jiems neramu dėl savo ir artimųjų ateities. Todėl nuoširdžiai sveikiname visus, kurie norėdami geresnės ir teisingesnės Lietuvos, vertindami praėjusios kadencijos darbus, jau prisijungė prie partijos steigėjų ar dar planuoja tai padaryti“, – teigia Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno pavaduotojas, taip pat būsimos partijos steigėjas Linas Kukuraitis.

Apie naujos partijos steigimą ir kvietimą jungtis spalio 18 dieną pranešė visi Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai Seime: Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stonaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas. Kiek vėliau prie jų prisijungė ir Seimo narys – Zigmantas Balčytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.