Neeilinė situacija: pas gimdyvę Panevėžyje atskubėję medikai suprato, kad važiuoti į ligoninę – vėlu

Darbas greitojoje medicinos pagalboje niekada nebūna monotoniškas ir nuobodus. Kiekvieną kartą susiduriama su vis kitokiu iššūkiu. Šį kartą GMP brigada susidūrė su neeiline situacija – gimdymu namuose.

 Neeilinė situacija: Panevėžio greitosios pagalbos medikams teko priimti gimdymą namuose.<br> R.Ančerevičiaus nuotr.
 Neeilinė situacija: Panevėžio greitosios pagalbos medikams teko priimti gimdymą namuose.<br> R.Ančerevičiaus nuotr.
Tomas Pranckevičius ir Rasa Trumpauskė.<br> R.Ančerevičiaus nuotr.
Tomas Pranckevičius ir Rasa Trumpauskė.<br> R.Ančerevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Samanta Ilonytė, jp.lt

Dec 23, 2021, 2:28 PM

Brigadoje dirbo gydytojas Tomas Pranckevičius, skubios pagalbos specialistė Rasa Trumpauskė ir vairuotojas paramedikas Renatas Kibas.

Pavadinta gydytojo garbei

Jie, pasinaudoję greita orientacija, sėkmingai pritaikė savo įgūdžius ir žinias bei į pasaulį padėjo ateiti mažam žmogeliukui – mergaitei Tomai. Pasak jų, smagu laikyti rankose naujagimį, bet dar smagiau sulaukti tėvelių padėkos.

„Nuoširdžiai dėkojame gydytojui Tomui Pranckevičiui ir jo brigadai, gruodžio 9 dieną pakliuvusiems į nekasdienę situaciją ir profesionaliai priėmusiems gimdymą. Ačiū už ramybę, susitelkimą ir puikų komandinį darbą. Jūs – mūsų didvyriai“, – dėkojo naujagimės Tomos tėveliai. Dukrelę jiedu pavadino gydytojo Tomo Pranckevičiaus garbei.

Greita gimdymo eiga

Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Rūta Ramoškienė atskleidė, kad toks įvykis tikrai nėra pirmasis. „Kiekvienos moteris fiziologija skirtinga, tad tikrai ne visos gimdo po 12 val. Šio gimdymo eiga buvo labai greita, todėl ir nespėta atvykti į gimdymo namus“, – pasakojo ji.

Po gimdymo tiek mama, tiek mažylė jautėsi gerai. „Abi jos išvežtos į gimdymo namus, kur jomis buvo tinkamai pasirūpinta“, – pridūrė R. Ramoškienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.