Ramybė pasienyje: į Lietuvą neteisėtai patekti nemėgino nė vienas užsienietis 

Pirmadienį pasieniečiai nefiksavo nė vieno atvejo, kad iš Baltarusijos į Lietuvą neleistinose vietose būtų bandę patekti migrantai, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 9:03 AM

Tokia situacija buvo ir sekmadienį bei ketvirtadienį, kitomis dienomis neteisėtai į Lietuvą mėgino patekti nuo trijų iki 18 užsieniečių.

Pirmadienį nebuvo ir į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų žmonių.

Lietuvos pasienyje su Baltarusija nuo rugpjūčio apgręžta per 8,1 tūkst. migrantų, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti pakartotinai sieną kirsti bandę tie patys žmonės.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Iki sausio vidurio Lietuvos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Tuo metu Latvijoje ketvirtą savaitę yra padaugėję bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos. Pirmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 55 migrantus. Sekmadienį šis skaičius buvo kiek mažesnis nei ankstesnėmis dienomis – 36, šeštadienį neįleista 80 užsieniečių, penktadienį – 85. Šių šalių siena yra maždaug keturis kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. 

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.