Pagerbti bei apdovanoti Lietuvos žurnalistai

Prieš Naujausius metus, gruodžio 22 d., Lietuvos advokatūra drauge su Lietuvos žurnalistų sąjunga apdovanojo keturis šalies žurnalistus – konkurso „Žmogaus teisės Lietuvoje“ laureatus.

Ignas Vėgėlė, Milda Kuizinaitė, Dainius Radzevičius. <br>Lietuvos advokatūros nuotr.
Ignas Vėgėlė, Milda Kuizinaitė, Dainius Radzevičius. <br>Lietuvos advokatūros nuotr.
Rimvydas Paleckis.<br>Lietuvos advokatūros nuotr.
Rimvydas Paleckis.<br>Lietuvos advokatūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos advokatūra

Jan 7, 2022, 11:53 PM, atnaujinta Jan 10, 2022, 5:48 PM

Jau kasmetine tradicija tapusiame konkurse Lietuvos advokatūros ir Lietuvos žurnalistų sąjungos sudaryta vertinimo komisija atrenka ir apdovanoja bent 3 žurnalistus, kurie, komisijos nuomone, šiais metais ypatingą dėmesį skyrė žmogaus teisių temoms, teisiniam visuomenės švietimui, teisės viršenybės stiprinimui. Šiemet apdovanojimai skirti net 4 laureatams – 3 žurnalistams bei 1 redakcijai.

2021 m. apdovanoti bei pagerbti buvo šie laureatai:

žurnalistui Rimvydui Paleckiui apdovanojimas skirtas už žurnalistinės veiklos profesionalumą, visuomenės švietimą, profesinę toleranciją bei tiesos ieškojimą diskusijose;

portalo „lrytas.lt“, laikraščio „Lietuvos rytas“ korespondentei Mildai Kuizinaitei apdovanojimas skirtas už žurnalistinės veiklos profesionalumą, už straipsnius, kuriuose atskleidžiama žmogaus teisių apsauga ir problemos, susijusios su žmogaus teisių gynimu;

žurnalo „IQ“ redakcijai apdovanojimas skirtas už žurnalistinės veiklos profesionalumą, už žurnalo „Advokatas“ leidybą, jame rengiamų straipsnių, kuriais skatinamas teisinis visuomenės švietimas, sklaidą;

Alytaus radijo stoties „FM99“ žurnalistui Liudui Ramanauskui apdovanojimas skirtas už žmogaus teisių, Europos Sąjungos teisės vertybių puoselėjimą ir nagrinėjimą regioninės žiniasklaidos kanaluose.

Pastarasis konkursas „Žmogaus teisės Lietuvoje“ organizuojamas nuo 2015 metų. Iš viso tokius apdovanojimus jau yra pelnę 19 žurnalistų ar redakcijų. Apdovanojimų ceremoniją galima peržiūrėti virtualiame Lietuvos advokatūros kalėdiniame sveikinimų vakare, kuris buvo transliuojama š. m. gruodžio 22 d. „YouTube“ kanale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.