A. Bilotaitė trukdymą Sausio 13-osios renginiui laiko nepateisinamu, incidentų išvengta

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį pareiškė, kad prie Seimo susirinkę ir per Sausio 13-osios renginį triukšmavę asmenys elgėsi nepateisinamai, tačiau rimtesnių incidentų išvengta.

Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-13 16:34

Jos teigimu, nesantaikos ir neramumų kurstytojų sukeltas „kartėlio jausmas lydės dar ilgai“.

„Dėkoju policijos pareigūnams, kurie buvo pasirengę ir užtikrino visuomenės saugumą Laisvės gynėjų dienos renginio metu. Tai, kas vyko Nepriklausomybės aikštėje, kai buvo atvirai demonstruojama nepagarba laisvės gynėjams, smarkiai aptemdė nuotaiką ir sukėlė kartėlį“, – Vidaus reikalų ministerijos pranešime cituojama A. Bilotaitė.

Ji ragino žmones išlikti budrius, nes „grėsmės yra arčiau, nei mums kartais atrodo“.

„Nesileiskime suklaidinami netikrų laisvės šauklių. Stiprinkime savo valstybę kiekvienas darydami tai, ką galime – dėl savo šeimos, miesto, bendruomenės. Auginkime savo Lietuvą ir branginkime ją“, – kalbėjo ministrė.

Anot A. Bilotaitės, užtikrinti viešąją tvarką renginio metu Nepriklausomybės aikštėje policijai pavyko dėl tinkamo pasiruošimo – Laisvės dienos minėjimo renginiuose rimtesnių incidentų neužfiksuota.

Lietuvos policijos teigimu, renginyje dirbo sustiprintos policijos pajėgos, tačiau tikslus pareigūnų skaičius neatskleidžiamas.

Nepriklausomybės aikštės prieigose, policijos duomenimis, per Laisvės gynėjų dienos minėjimą buvo susirinkę apie 2,5 tūkst. žmonių.

Tarp jų – ir protestuotojai, minėjimo metu nušvilpę Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, premjerę Ingridą Šimonytę.

Šalia Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos leidimą ilgalaikiam protestui turi Lietuvos šeimų sąjūdis.

Protestuotojai mitinguoja „prieš privalomą testavimą darbuotojų lėšomis, galimybių pasą“, taip pat reikalauja atstatydinti Vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.