Dėl prastėjančių valstiečių reitingų R. Karbauskis kaltina valdančiuosius: valdžia, besirisdama į visišką dugną, kartu traukia ir opoziciją

Dėl suprastėjusių valstiečių reitingų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis kaltina valdančiuosius. Anot jo, būtent dabartinė valdžia, jo žodžiais tariant, besirisdama į dugną paskui save tempiasi ir Seimo opoziciją.

R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 9:47 AM

„Baisiausias dalykas, kuris yra šiandien Lietuvoje, tai, kad nė viena partija Lietuvos nesiekia 11 procentų pagal reitingus. Faktas yra tas, kad valdžia, besirisdama į visišką dugną, kartu traukia ir opoziciją, kadangi opozicija nesugeba nieko pakeisti. Realiai pakeisti negali, nes neturi balsų“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Tokią nuomonę jis išsakė komentuodamas paskutines DELFI skelbtas gyventojų apklausas, kurių duomenimis, dar oficialiai neįkurta partija „Vardan Lietuvos“ galėtų pritraukti gausesnes rinkėjų gretas nei tą šiuo metu sugebėtų padaryti valstiečiai.

„Žmonės paprasčiausiai vertina taip: valdžia ritasi, valdžia yra beviltiška, bet opozicija to negali pakeisti (...). Ir žmonės yra teisūs, mes negalime pakeisti, mes dėl to pikti, ir tai veikia mūsų reitingus taip pat“, – pridūrė LVŽS pirmininkas.

Visgi į klausimą, ar valstiečiai, norėdami padidinti vsiuomenės pasitikėjimą, ketina keisti politinę strategiją, R. Karbauskis atsakyti nelinkęs. LVŽS pirmininko teigimu, frakcija ir toliau tęs darbą, kurį yra pradėjusi.

„Mes turime dirbti tą darbą, kurį dirbome ir mes tą darysime toliau. Mes vieninteliai Seime iš parlamentinių partijų giname iš tikrųjų tradicines vertybes“, – į klausimą apie pokyčius frakcijoje atsakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad DELFI užsakymu gruodžio 13-25 dienomis atlikta „Spinter tyrimai“ gyventojų apklausa parodė, kad ekspremjero Sauliaus Skvernelio kuriama politinė jėga „Vardan Lietuvos“ jau galėtų pritraukti gausesnes rinkėjų gretas nei valstiečiai.

7,2 proc. respondentų nurodė, kad galėtų balsuoti už formaliai dar nesusikūrusią Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“. „Valstiečiai“ gruodžio mėnesio reitingų lentelėje rikiuojasi už būsimos politinės jėgos: 2021 metų pabaigoje LVŽS palaikė 6,7 proc., lapkričio mėnesio duomenimis tokių buvo 8,9 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.