I. Šimonytės nebestebina Prezidentūros kritika: jie turi tokią „gražią“ savybę

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį sureagavo į Prezidentūros kritiką, jog galimybių pasas jau išsisėmė – anot jos, naujausi tyrimai įrodo ženklią galimybių paso įtaką vakcinacijai, o pati priemonė nėra „įkalta akmenyje“.

Ingrida Šimonytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 10:51 AM, atnaujinta Jan 18, 2022, 11:36 AM

„Prezidentūra turi tokią gražią savybę kritikuoti viską – kiekvieną savaitę vis ką nors naujo“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Vyriausioji prezidento patarėja ekonominiais ir socialinės politikos klausimais Irena Segalovičienė antradienį „Žinių radijui“ teigė, jog galimybių pasas jau išsisėmė, todėl jis turi būti peržiūrimas iš esmės.

Premjerės teigimu, pirmadienį paskelbtas Briugelio instituto tyrimas, vertinęs galimybių paso poveikį vakcinacijai Prancūzijoje, Italijoje ir kitose šalyse parodė, kad poveikis yra ženklus.

„Kiekviena gyvybė, kuri buvo išgelbėta galimybių paso pagalba, yra labai svarbi“, – pabrėžė premjerė.

Vis dėlto, I.Šimonytė akcentuoja, kad epidemiologinė situacija šalyje yra akylai stebima, ir nei viena pandemijos valdymo priemonė nėra „įkalta akmenyje“.

„Situaciją akyla stebime. Tos epidemiologinės priemonės nėra įkaltos akmenyje – taip buvo ir su galimybių pasu vaikams. (...) Vyriausybė lanksčiai priėmė sprendimą tą reikalavimą atidėti. Lygiai taip pat stebėsime situaciją bendrąja prasme, ir kokie epidemiologiniai reikalavimai atrodys tinkamiausi, tokius ir siūlysime“, – kalbėjo premjerė.

„Tai yra kintantis dalykas“, – pabrėžė ji.

Prezidento patarėja antradienį laidos metu ragino peržiūrėti galimybių paso taikymą.

„Galimybių pasas, ko gero, išsisėmė. Reikia ieškoti naujų būdų, jis turi būti peržiūrimas iš esmės, atsakant į klausimus – kaip mes toliau valdysime pandemiją. Tai pats tinkamiausias metas tai daryti, diskutuoti su mokslininkais ir ieškoti išmintingų priemonių, kaip jis turėtų transformuotis“, – sakė ji.

I. Segalovičienės teigimu, galimybių paso paskirtis visų pirma buvo kaip epidemiologinė priemonė pandemijos, žmonių srautų suvaldymui, tačiau tai neturėjo tapti politiniu spaudimu vakcinuotis.

„Jis kuria paskatas vakcinuotis ir ne visą laiką tas pozityvias. To paties tikslo galima pasiekti ir įvairiais kitais būdais. Pats tvariausias būdas – skatinti žmonių sąmoningumą“, – teigė vyriausioji prezidento patarėja.

Kartu su alfa atmaina atsiradęs galimybių pasas, patarėjos teigimu, atkeliavus omikron atmainai nebeatitinka realijų.

„Dabartinis galimybių paso galiojimo principas, skirstant imunizuotus ir neimunizuotus asmenų srautus, nebeatitinka naujos omikron bangos realijų. Labai aiškiai matome, duomenys rodo, mokslininkai sako, kad serga ir skiepyti žmonės, skiepyti ir dviem, ir trimis dozėm“, – sakė I. Segalovičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.