I. Šimonytė paaiškino galimo karantino kriterijus: dėl antrojo apsisprendimo Vyriausybėje nėra

Sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui praėjusią savaitę pranešus, kad svarstant apie galimą karantino įvedimą būtina žvelgti ne tik į reanimacijos lovų užimtumą, bet ir į svarbiausias funkcijas atliekančių darbuotojų sergamumą, premjerė Ingrida Šimonytė teigė, jog dėl pastarojo rodiklio Vyriausybėje sutarimo nėra.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 10:31 AM, atnaujinta Jan 20, 2022, 10:52 AM

„Dabar, kai omikron turi savo tą elgesį, kada jis yra labai užkrečiamas ir tarp persirgusių, ir tarp pasiskiepijusių, tampa labai svarbu sekti, o kokia yra situacija organizacijose, kurios teikia svarbiausias paslaugas ne tik sveikatos apsaugos sistemai“, – anksčiau „Žinių radijui“ kalbėjo A.Dulkys.

Vis dėlto, premjerė ketvirtadienį patikino, kad dėl konkretaus sergančiųjų tam tikro sektoriaus darbuotojų skaičiaus, dėl kurio reikėtų įvesti karantiną, Vyriausybė nėra sutarusi.

„Nėra jokio antro punkto, dėl kurio Vyriausybė yra apsisprendusi ar būtų kažką paskelbusi. Teko man girdėti įvairių interpretacijų, galbūt užuominų, bet reikia labai praktiškai žiūrėti į tą situaciją, nes būtų labai blogai, jeigu staiga vienu metu turėtų karantuotis labai daug medicinos darbuotojų“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Jos teigimu, Vyriausybė siekia kuo mažiau iš darbo rinkos iškritusių medicinos sektoriaus darbuotojų, prašydama jų pasiskiepyti, o taip pat keisdama izoliacijos ir darbo algoritmus toms profesijoms, kurios yra kritinės.

„Jeigu žmonės susidurs su kontaktu, bus testuoti teigiamai, jie kažkiek laiko bus izoliuoti, bet visus kitus mes preferuojame testuoti labai dažnai tam, kad kuo mažiau iškristų iš ligoninių ir kitų gydymo įstaigų.

Tad tokio kriterijaus, kažkokio skaičiaus ar kažko negalėčiau pasakyti, ir tokio sutarimo tikrai nėra“, - sakė premjerė.

Anksčiau Vyriausybė skelbė, kad griežtos pandemijos valdymo priemonės būtų pradedamos taikyti tuo atveju, jeigu šalies gydymo įstaigose būtų užimta 240 reanimacijos lovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.