Lietuvos URM neigia „Financial Times“ žinią: informacija dėl JAV siūlymo keisti Taivano atstovybės pavadinimą – melaginga

Britų verslo leidinio „Financial Times“ skelbiama informacija, kad Vašingtonas siūlo Lietuvai apsvarstyti galimybę pakeisti Taivano atstovybės Vilniuje pavadinimą, siekiant sumažinti atsiradusią įtampą tarp Lietuvos ir Kinijos, yra melaginga, teigia Užsienio reikalų ministerija (URM).

URM vadovas G.Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
URM vadovas G.Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2022, 10:18 AM, atnaujinta Jan 21, 2022, 10:20 AM

„Ši informacija yra melaginga ir primena dezinformacijos kampaniją. Dar daugiau, šis „nutekinimas“ yra gerai suplanuotas, kad galimai sukeltų įtampą tarp Aljanso partnerių ir įtampą Lietuvai, kuri skelbia apie naują paramą Ukrainai. Tokių prašymų JAV administracija mūsų diplomatams niekada neteikė. Atstovybės pavadinimas yra suverenus suinteresuotų šalių sprendimas, o JAV administracija mus tvirtai remia, ką patvirtina ir jos atstovo komentaras minimame tekste“, – Eltai atsiųstame komentare teigia užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.