G. Nausėda netikėtai nukėlė du susitikimus: priežasčių nedetalizavo

Nukelti antradienį turėję vykti prezidento Gitano Nausėdos susitikimas su teisingumo ministre Evelina Dobrovolska ir pokalbis telefonu su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu.

Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Netikėtai nukeltas G. Nausėdos ir Ukrainos vadovo V. Zelenskio skambutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Netikėtai nukeltas G. Nausėdos ir Ukrainos vadovo V. Zelenskio skambutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 4:04 PM, atnaujinta Jan 25, 2022, 4:24 PM

Kaip BNS informavo Prezidentūra, susitikimas su teisingumo ministre nukeliamas dėl pasikeitusios G. Nausėdos darbotvarkės, o skambutis su V. Zelenskiu – dėl pokyčių Ukrainos vadovo darbotvarkėje.

Detaliau priežastys, dėl kurių koreguota darbotvarkė, nenurodomos.

Prezidentas su teisingumo ministre E. Dobrovolska planavo aptarti bausmių vykdymo sistemos pertvarką, su Ukrainos vadovu turėjo aptarti geopolitinę situaciją regione.

G. Nausėda geopolitinę situaciją regione aptars su V. Zelenskiu

Turėjo aptarti geopolitinę situaciją regione

Dar antradienio rytą skelbtame pranešime buvo nurodyta, kad prezidentas G.Nausėda su Ukrainos vadovu kalbės apie geopolitinę situaciją regione.

„Prezidentas pokalbyje su Ukrainos Prezidentu V. Zelenskiu aptars geopolitinę situaciją regione Rusijai ir Baltarusijai telkiant karines pajėgas prie Ukrainos sienų“, – BNS sakė šalies vadovo atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Europoje gali kilti didelis karinis konfliktas. Be to, pastaruoju metu Rusijos kariuomenės pajėgos permetamos į ES kaimynystėje esančią Baltarusiją esą planuojamoms bendroms pratyboms.

Didėjant įtampai dėl Rusijos pajėgų telkimo, NATO sąjungininkai pirmadienį paskelbė padidintą pajėgų parengtį ir pasiuntė karinių laivų ir naikintuvų, kad sustiprintų bloko rytinio sparno gynybą.

Ketino aptarti bausmių vykdymo sistemos pertvarką

Su teisingumo ministre prezidentas turėjo aptarti bausmių vykdymo sistemos pertvarką.

„Prezidentas aptars Kalėjimų departamento ir laisvės atėmimo įstaigų pertvarką, nuteistųjų resocializacijos efektyvumą, Baudžiamojo proceso ir Baudžiamojo kodeksų tobulinimą, teismų sistemos efektyvumo didinimą“, – antradienį ryte informavo šalies vadovo atstovas R.Jasiulionis.

Teisingumo ministerija praėjusių metų pabaigoje pradėjo bausmių vykdymo sistemos pertvarką, pirmasis pataisų paketas jau pateiktas Seimui. Juo siūloma Probacijos tarnybą iš Kalėjimų departamento perduoti Teisingumo ministerijai.

Ministerija tikisi, kad Probacijos tarnybai suteikus daugiau įgaliojimų ji galės efektyviau vykdyti probaciją, mažiau žmonių nusikals pakartotinai.

Taip pat ministerija siūlys keisti Kalėjimų departamento pavadinimą, kad vietoje dešimties atskirų juridinių vienetų būtų įkurta Lietuvos penitencinė tarnyba. Ministerija teigia, kad taip bus atsisakyta perteklinių funkcijų ir pareigybių. Projektas dėl šio pertvarkos etapo Vyriausybėje dar nesvarstytas.

Profsąjungos reformą kritikuoja sakydamos, kad joje skirta per mažai dėmesio darbuotojų atlyginimams ir sąlygų gerinimui. Pasak jų, siūlomi pakeitimai lems masinį pareigūnų pasitraukimą iš sistemos.

R. Jasiulionio teigimu, su ministre susitikimo metu šalies vadovas neketina aptarti Seimo įteisintų x, w ir q raidžių rašymo asmens dokumentuose.

Parlamentas praėjusią savaitę leido originalią vardų ir pavardžių rašybą lotyniško pagrindo rašmenimis. Teisės aktas įsigalios gegužės 1 dieną, jei jį pasirašys G. Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.