Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

Didžiulis vėjas ir bangos labiausiai pakenkė todėl, kad iš jūros į pakrantę pernešama mažai smėlio.
Didžiulis vėjas ir bangos labiausiai pakenkė todėl, kad iš jūros į pakrantę pernešama mažai smėlio.
Kretingos muziejaus žiemos sodo darbuotojai džiaugiasi pirmąkart sausį skinsiantys sunokusius bananus, kurių įprastai sulaukdavo tik kovą ar balandį.
Kretingos muziejaus žiemos sodo darbuotojai džiaugiasi pirmąkart sausį skinsiantys sunokusius bananus, kurių įprastai sulaukdavo tik kovą ar balandį.
Kauno ligoninės prieigose autobusas rėžėsi į medį.
Kauno ligoninės prieigose autobusas rėžėsi į medį.
Dzūkijos sostinėje gyvenanti Anelė Adomavičienė atšventė 100 metų jubiliejų
Dzūkijos sostinėje gyvenanti Anelė Adomavičienė atšventė 100 metų jubiliejų
Kinologas K.Ambrazevičius keturkojui davė komandą ieškoti ne pensininko pėdsakų, o dingusio ar pasislėpusio asmens.
Kinologas K.Ambrazevičius keturkojui davė komandą ieškoti ne pensininko pėdsakų, o dingusio ar pasislėpusio asmens.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 29, 2022, 10:44 PM

Kretinga

Kretingos muziejaus žiemos sodo darbuotojai džiaugiasi pirmąkart sausį skinsiantys sunokusius bananus, kurių įprastai sulaukdavo tik kovą ar balandį. Bananai sunoko ant 5 kekių, jose užaugo po 10–12 nedidukų, apie 8–10 cm ilgio vaisių nuo vienintelio juos sunokinusio augalo.

Įprastai augalas žydi liepą, vaisius sunokina po 9 mėnesių. Taigi ir šįmet bananai turėjo sunokti kovą ar balandį. Bananais vaišinami muziejaus svečiai. Žmonės giria gerą skonį ir aromatą, nes bananai užauginti ekologiškai.

Kaunas

Ketvirtadienį Kauno ligoninės prieigose autobusas rėžėsi į medį. Spėjama, kad transporto priemonės vairuotojas dėl ūmaus sveikatos sutrikimo prarado sąmonę. Prie jos vairo sėdėjo 59 metų vairuotojas.

Medikai vyrą išgabeno į ligoninę. Tuščias autobusas važiavo link stotelės paimti keleivių.

Bridžiai

Šakių rajone 58 metų automobilio „Škoda Yeti“ vairuotojas, sukdamas į kairę, nepraleido priešais atvažiuojančio maršrutinio mikroautobuso „Mercedes-Benz Sprinter“, kurį vairavo 30-metis klaipėdiškis, ir į jį rėžėsi.

Lengvojo automobilio vairuotojas, Šakių rajono gyventojas, dėl patirtų sužalojimų buvo išgabentas į Kauno klinikas.

Ugniagesiai gelbėtojai trims avarijos dalyviams uždėjo kaklo įtvarus, sutvarkė ant kelio pabirusias nuolaužas. Mikroautobuso vairuotojas medikų pagalbos atsisakė. 10 ir 7 metų vaikai bei 40 ir 25 metų mikroautobuso keleiviai, gyvenantys Klaipėdoje ir Šilutės rajone, gydosi namuose.

Lazdijai

Ketvirtadienį apie 19 val. vyras Paliūnų kaime gyvenančiai savo motinai iškvietė greitąją pagalbą. Atvykusi medikė ir vairuotojas nedėvėjo kaukių ir atrodė akivaizdžiai neblaivūs. Vyras jautė nuo jų sklindantį stiprų alkoholio kvapą, atvykėliai kalbėjo nerišliai.

Priblokštas lazdijiškis neleido medikei artintis prie ligonės. Jis iškvietė policijos pareigūnus ir iš greitosios pagalbos automobilio variklio paleidimo spynelės ištraukė raktelį. Vairuotojas paspruko pėsčias. Atvykę policijos pareigūnai 53 metų medikei nustatė vidutinį girtumą (1,82 prom.).

Melnragė

Aplinkosaugininkai patikrino ir įvertino Baltijos pajūrio situaciją po praėjusią savaitę siautusių audrų ir nusprendė, kad labiausiai nukentėjo Melnragės, Girulių ir Palangos paplūdimiai. Daugiausia žalos padaryta ten, kur jie siauriausi, – Melnragėje ir Giruliuose.

Krantai stipriai apardyti ir Palangos teritorijoje: 50 metrų ilgio atkarpoje nuardyto paplūdimio ruože susiformavo 1,13 metro aukščio slenkstis, vietomis nuardytas apsauginis kopagūbris. Didžiulis vėjas ir bangos labiausiai pakenkė todėl, kad iš jūros į pakrantę pernešama mažai smėlio.

Klaipėda

Pietinėje miesto dalyje projektuojamas naujas parkas. Maždaug kilometro ilgio atkarpoje palei Šilutės plentą planuojama sukurti poilsio erdvę su želdynais, kurie padės mažinti oro taršą ir triukšmą. Čia atsiras aktyvaus laisvalaikio ir vaikų žaidimo aikštelės, pažintinis takas, ramaus poilsio zona, renginiams skirtos didesnės pievų teritorijos.

Šalia daugiabučių atsiras intensyviai apželdinti plotai, apsaugantys nuo triukšmo. Numatoma pasodinti bendruomenės sodą, įrengti šiltnamį. Iš viso planuojama apželdinti 4,7 hektaro teritorijos, pasodinti 900 medžių, 1450 krūmų.

Aukštadvaris

Tarptautinėje magistralėje „Via Baltica“, Panevėžio rajone, prasilenkdamas su iš priekio atvažiuojančiu vilkiku krovininę mašiną vairuojantis 57 metų latvis pajuto smūgį į priekinį stiklą.

Paaiškėjo, kad į užsieniečio mašiną trenkėsi nuo pravažiuojančio vilkiko priekabos stogo nukritęs ledo gabalas. Ledas suskaldė stiklą. Latvis sustojo kelkraštyje.

Pažiręs stiklas nesmarkiai sužeidė vairuotoją. Pravažiuojančio vilkiko vairuotojas, ko gero, net nesuprato, ką pridarė, nes nesustojo.

Marijampolė

Ligoninės ir Marijampolės „Rotary“ klubo iniciatyva pradėtas įgyvendinti Skausmo klinikos projektas. Jo vertė – apie 200 tūkst. eurų. Darbai, kuriems pinigų skiria įvairūs rėmėjai, jau prasidėjo.

Prie kilnios misijos prisidėjo ir miesto gyventojai, dalyvavę paramos koncerte.

25 eurus kainuojančius bilietus įsigijo 700 marijampoliečių. Surinkti pinigai skiriami Skausmo klinikai, kuri lėtinį skausmą kenčiantiems žmonėms duris atvers šių metų pavasarį.

Vilnius

Oro uoste patikrinę iš Olandijos atskridusį panevėžietį, kuris buvo deportuotas iš šios šalies, pasieniečiai išsiaiškino, kad jo ieško ir Panevėžio policija. Vyras buvo ieškomas, nes vengė atlikti 20 parų arešto bausmę.

Į policijos akiratį jis pateko tuomet, kai įkliuvo girtas prie automobilio vairo. Pažeidėjas nė nemanė laikytis nurodymų ir toliau važinėjo mašina, kol vėl buvo sustabdytas policininkų. Tąkart vyrui buvo paskirtas areštas, tačiau jis nusprendė nuo bausmės išsisukti išvykdamas į užsienį.

Alytus

Dzūkijos sostinėje gyvenanti Anelė Adomavičienė atšventė 100 metų jubiliejų. Artimieji džiaugiasi gera senjorės sveikata – ji nevartoja jokių vaistų, bet turi silpnybę – labai mėgsta saldumynus.

A.Adomavičienė užaugino tris vaikus, turi keturis anūkus ir proanūkius bei vieną proproanūkį.

Palanga

Penktadienio naktį degė „Šachmatinės“ pastatas. Gaisras kilo rūsyje, kuriame įsikūręs naktinis klubas.

Atvykus ugniagesiams dūmai veržėsi pro langus. Per gaisrą išdegė apie 40 kv. metrų baras, du kambariai, baldai, buvo pažeistos lubos, maždaug 700 kv. metrų plote aprūko sienos ir lubos. Malšinant gaisrą buvo išdaužti septyni rūsio ir dviejų durų stiklai. Prie pat Palangos tilto įsikūrusioje „Šachmatinėje“ sezono metu veikia naktinis klubas, picerija, nuomojami apartamentai. Žiemą šis pastatas yra tuščias.

Čepkai

Ignalinos rajone į kelią prieš policijos pareigūnų tarnybinį automobilį išbėgo išsigandęs senyvo amžiaus vyras. Jis sakė, kad girdi žmogaus aimanas, tik nežino, kam ir kokios pagalbos reikia.

Netrukus paaiškėjo, kad netoliese esančiame tvenkinyje įlūžo vyras. Pareigūnai puolė traukti skęstančiojo. Jis buvo ištrauktas į krantą. Paaiškėjo, kad 82 metų vyras, norėdamas padėti po ledu deguonies negaunančioms žuvims, montavo burbuliatorių ir įlūžo. Atvykę medikai šį garbaus amžiaus vyrą išvežė į gydymo įstaigą.

Panevėžys

Antrą valandą nakties J.Jablonskio gatvėje gyvenančią moterį iš miego prikėlė dūžtančio stiklo garsas. Pažvelgusi pro langą panevėžietė pamatė, kad du jaunuoliai daužo gatvėje paliktą jos lengvąją mašiną.

Policija sulaikė du 17 metų jaunuolius. Chuliganai smarkiai suniokojo automobilį – iškūlė visus langų stiklus ir žibintus, taip pat nulaužė šoninius galinio vaizdo veidrodėlius.

Šakiai

Ročiškių užkardos pasieniečiai, gavę Marijampolės policijos pareigūnų prašymą, su tarnybiniu šunimi Luna ieškojo dingusio aštuntą dešimtį bebaigiančio vyro. Artimieji ir kaimo gyventojai, ieškodami pražuvėlio, apylinkėse buvo palikę daug pėdsakų, todėl kinologas K.Ambrazevičius keturkojui davė komandą ieškoti ne pensininko pėdsakų, o dingusio ar pasislėpusio asmens.

Nuo pavadžio paleista vokiečių aviganė po 15 min. garsiu lojimu pranešė, kad surado žmogų. Jam iki namų buvo likęs puskilometris. Ant žemės gulintis pensininkas buvo labai sušalęs, nesąmoningas. Vakar jo būklė buvo stabili.

Panevėžys

Rytą Kniaudiškių gatvės daugiabučio kieme vyras rado išdaužtą mašinos durų stiklą. Buvo pavogtas vairas.

Maždaug po valandos tokį pat vaizdą išvydo netoli esančioje Molainių gatvėje gyvenantis vyras. Išdaužus durų lango stiklą irgi buvo pavogtas vairas. Nusikaltėlis nuo galinio vaizdo veidrodžių dar nulupo apdailą. Po pusantros valandos Kniaudiškių gatvėje buvo rasti apvogti dar du automobiliai. Iš jų irgi dingo vairai.

Zarasai

Penktadienį paryčiais Vytauto gatvėje esančiame bute rasti 71 metų motinos ir 32 metų sūnaus kūnai. Jie buvo be matomų išorinių smurto žymių.

„Šeima buvo tvarkinga. Motina prižiūrėjo neįgalų sūnų. Apie įvykį pranešė kaimynai“, – sakė Utenos apskrities policijos atstovė A.Šuminienė. Mirties priežastį nustatys ekspertai.

Saločiai

Pasvalio rajone nemažą išgąstį patyrė 30 metų moteris. Į jos namo kiemą su kirviu rankoje atėjo kaimynas. Name buvusi šeimininkė nekviesto svečio neįsileido, todėl tas, likęs lauke už durų, ėmė grasinti susidorojimu. Mojuodamas kirviu atėjūnas apdaužė namo palangę, bet vis tiek į vidų nebuvo įleistas.

Tuomet jis pagrasino šeimininkę nušauti, o namus padegti. Pamačiusi vyro rankoje indą su kažkokiu skysčiu moteris išsigando, kad tikrai jis įžiebs ugnį, ir puolė šauktis policijos pagalbos. Nelaukdamas, kol pasirodys pareigūnai, grasintojas spruko iš kiemo.

Lazdijai

Pradėtas griauti prieš 22 metus pastatytas sporto centras. Sprendimas buvo priimtas po statinio ekspertizės, kai pastato konstrukcijos buvo pripažintos netinkamos naudoti nei pagal paskirtį, nei kitoms reikmėms. Nekokybiškai pastatytas sporto centras yra avarinės būklės. „Apmaudu, kad sporto centro pastatą galėjome naudoti taip trumpai.

Dabar kaltų ieškoti neverta“, – sakė Lazdijų rajono merė A.Miškinienė. Statinio ardymas ir atliekų išvežimas kainuos per 18 tūkst. eurų. Planuojama jo vietoje įrengti aktyviam laisvalaikiui skirtą erdvę – vaikų žaidimo aikštelę, teniso aikštyną. Greta Lazdijų sporto centro patalpų jau yra įrengta paplūdimio tinklinio erdvė, krepšinio aikštelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.