R. Liubajevas: gali būti, kad, nuo vasario 1 d. sustojus trąšų tranzitui, situacija pasienyje gali keistis

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas neatmeta, kad, Lietuvoje nuo vasario 1 d. sustojus baltarusiškų trąšų tranzitui, šiuo metu rami situacija pasienyje gali keistis. Todėl, jo teigimu, esant poreikiui, pasienyje bus skiriami papildomi žmogiškieji resursai bei techninės priemonės.

Rustamas Liubajevas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rustamas Liubajevas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-31 17:57

„Gali būti, kad po vasario 1 d. situacija gali pasikeisti ir tam dalykui mes tikrai ruošiamės. Pirmiausiai, siena saugoma sustiprintu režimu, toliau mes kartu su savo partneriais, institucijomis, kurios padeda mums užtikrinti sienos apsaugą, ruošiamės tam, kad galima būtų skirti papildomas pajėgas prie sienos“, – Eltai teigė R. Liubajevas.

„Aišku, kol kas situacija prie sienos pas mus visiškai yra kontroliuojama, matome šiokį tokį augimą, bet jis nereikšmingas yra, tačiau, kaip ir minėjau, vasario pirmai savaitei, pirmoms toms dienoms aktyviai ruošiamės“, – pridūrė jis.

R. Liubajevo teigimu, jeigu situacija pasienyje eskaluotųsi, yra pasiruošta skirti tiek papildomas technines priemones, tiek ir papildomus žmogiškuosius resursus. Jo teigimu, būtina pasiruošti visiems galimiems scenarijams.

„Mes stebėsime, kokia situacija. Kol kas mes tik padidiname savo rezervą tam, kad per labai trumpą laikotarpį būtų galima dislokuoti papildomas pajėgas, jeigu situacija iš esmės pasikeis. Toliau vykdysime situacijos stebėjimą. Jeigu matysime, kad srautai didėja, tikrai galėsime skirti ir papildomas pajėgas: techninių priemonių daugiau ir žmogiškųjų resursų“, – sakė R. Liubajevas.

ELTA primena, kad Aliaksandras Lukašenka pareiškė, jog Baltarusijos vyriausybė per kelias dienas imsis atsakomųjų veiksmų, jeigu Lietuva nuo vasario sustabdys baltarusiškų kalio trąšų tranzitą.

Antradienį nutrūksta „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) sutartis su Baltarusijos valstybine įmone „Belaruskalij“ dėl trąšų tranzito per Lietuvą, todėl pastarosios įmonės produkcijos gabenimas per Lietuvą turėtų sustoti. Sutartis nutraukiama remiantis sausio viduryje priimtu Vyriausybės sprendimu. Sprendime numatyta, kad tarp įmonių pasirašyta sutartis kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, ir nuo vasario 1 d. tranzitas turi būti sustabdytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.