Prezidentui V. Adamkui suteiktas Vilniaus miesto garbės piliečio vardas

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės taryba dvi kadencijas valstybei vadovavusiam prezidentui Valdui Adamkui suteikė Vilniaus miesto garbės piliečio vardą. Siūlymą inicijavęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė, kad buvęs prezidentas dėl savo nuopelnų šaliai buvo, yra ir bus Lietuvos visuomenės telkimo simboliu, todėl yra vertas būti nominuotas Vilniaus miesto garbės piliečiu.

Valdas Adamkus<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdas Adamkus<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 1:18 PM

Lietuvos prezidentu V. Adamkus buvo išrinktas 1998 ir 2004 m.

V. Adamkus gimė 1926 metų lapkričio 3 dieną Kaune. Karo metais dalyvavo rezistencinėje veikloje. 1944-ųjų liepos mėnesį su tėvais pasitraukė į Vokietiją. Čia besimokydamas Eichšteto lietuvių gimnazijoje sutiko ir savo būsimą žmoną Almą. Vėliau studijavo Miuncheno universiteto Gamtos fakultete. 1949 m. atvyko į JAV ir septintą dešimtmetį aktyviai įsitraukė į politinę veiklą, buvo pakviestas dirbti į naujai kuriamą JAV aplinkos apsaugos federalinės valdžios instituciją – Aplinkos apsaugos agentūrą. Būsimas Lietuvos vadovas aktyviai dalyvavo lietuvių išeivijos visuomeninėje ir politinėje veikloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.