V. Čmilytė-Nielsen nesutinka su R. Karbauskiu, kad valdantieji „kelia isteriją dėl karo“: tai adekvatus situacijos vertinimas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nesutinka su valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio išsakyta kritika, kad valdantieji kelia „isteriją dėl galimo karo“ Ukrainoje. Parlamento vadovės nuomone, tai yra ne isterijos kėlimas, o adekvatus situacijos ir Rusijos keliamos grėsmės vertinimas.

 Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
 Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 8:46 AM

„Žodį „isterija“ dėl įtemptos situacijos prie Ukrainos sienos, man rodos, vartoja tik valstiečiai. Būtų labai naivu ir nevalstybiška, neatsakinga nestebėti tos situacijos Lietuvai ir nesiruošti visiems įmanomiems scenarijams“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen. „Na o politikams, taip pat gavus užklausimą ir su žiniasklaida bendraujant, kai užduoda klausimą apie karo grėsmę, natūralu, kad reikia atsakyti į tokius klausimus“, – pridūrė ji.

V. Čmilytė-Nielsen valdančiųjų retorikoje akcentuoja isterijos nematanti. Seimo pirmininkės nuomone, valdantieji adekvačiai vertina situaciją ir kylančias grėsmes.

„Tai aš tokios isterijos nematau. Aš manau, kad tai yra normalus situacijos vertinimas, adekvatus situacijos vertinimas. Beje, panašus yra ir pas mūsų partnerius. Ir šioje vietoje tiesiog opozicija, šiuo atveju valstiečiai, kabinėjasi lygioje vietoje“, – sakė parlamento vadovė.

ELTA primena, kad valstiečių lyderis R. Karbauskis piktinasi valdančiųjų jam išsakyta kritika, kad jo pasisakymai apie Rusijos keliamą grėsmę klaidina visuomenę. Politiko teigimu, valdantieji tiek jo pasisakymus, tiek ir valstiečių šešėlinės Vyriausybės pasirašytą rezoliuciją, raginančią valdančiuosius kuo skubiau nutraukti „isteriją dėl galimo karo“, kritikuoja neįsigilinę į tai, kas buvo pasakyta.

Politikas sako neneigiąs to, kad Rusija kelia tam tikrą grėsmę, tik norįs atkreipti dėmesį, jog per pastarąjį laikotarpį ji sumažėjo. Pasak jo, panašios pozicijos laikosi ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

R. Karbauskio vadovaujama valstiečių šešėlinė Vyriausybė parengė rezoliuciją, kuria ragina valdančiuosius kuo skubiau nutraukti „isteriją dėl galimo karo“. Valstiečių lyderio teigimu, dabartinė užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio ir kitų valdančiųjų komunikacija apie situaciją Ukrainoje yra pernelyg gąsdinanti. O tai, pažymi valstietis, ne tik kelia geopolitinę įtampą, bet ir kenkia Lietuvos žmonių savijautai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.