Baltijos šalių premjerai sutarė sukurti panašius ribojimus dėl COVID-19

Baltijos valstybių vyriausybių vadovai sutarė, kad Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje būtų sukurti panašūs COVID-19 ribojimai bei panašus požiūris į tai, kaip kovoti su pasaulį vis dar tebekrečiančia koronaviruso pandemija.

 Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.<br> Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.<br> Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 4:26 PM

„Pandemija liečia mus visas Baltijos šalis labai panašiai. Esame susitarę, kad pavesime mūsų sveikatos ekspertams ir ministerijų atstovams glaudžiai bendrauti, kad iki kovo mėnesio būtų sukurti panašūs ribojimai ir panašus požiūris į COVID pandemiją. Ir mūsų tikslas būtų, kad visoje Europoje panašesnis būtų tas požiūris“, – penktadienį surengtoje bendroje Baltijos šalių spaudos konferencijoje sakė Latvijos premjeras Arturas Krišjanis Karinis.

Tokiam pasiūlymui antrino ir Lietuvos ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Labai svarbu ir ateinant vasaros sezonui, ir mūsų gyventojų judėjimui, ir norui patirti kitų šalių kultūrą ir svetingumą, kad būtume pasiruošę kiek įmanoma labiau koordinuoti savo sprendimus tarpusavyje, kad mūsų piliečiai patirtų kiek įmanoma mažiau nepatogumų, ir bendradarbiavimas tiek verslo, tiek asmeniniu lygmeniu būtų kiek įmanoma sklandesnis“, – spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

„Visiškai palaikau kolegų pasiūlymą (...) kad mūsų ministrai, kurie ir šiaip bendrauja ir bendradarbiauja, taip pat ir ekspertai, kurie pataria Vyriausybėms, galėtų glaudžiau bendradarbiauti ir sprendimai galėtų būti kiek įmanoma objektyviai labiau suderinti“, – pridūrė Lietuvos premjerė.

Penktadienį ministrė pirmininkė I. Šimonytė dalyvauja Rygoje vykstančioje Baltijos Ministrų Tarybos (BMT) posėdyje. BMT – Estijos, Latvijos ir Lietuvos Vyriausybių bendradarbiavimą koordinuojanti institucija. Ji įkurta 1994 m. birželio 13 d. Baltijos valstybių Vyriausybių vadovų susitikime Taline. Numatyta, kad BMT sprendimai priimami bendru sutarimu, o įgyvendinami kiekvienoje Baltijos valstybėje atskirai, atsižvelgiant į šalies įstatymus. Vyriausybių vadovų susitikimai vyksta du kartus per metus – žiemą ir vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.