Centre Kybartuose du irakiečiai priešinosi pasieniečiams, į Lietuvą iš Baltarusijos neįleido 11 neteisėtų migrantų

Ketvirtadienį pasieniečiai į Lietuvą iš Baltarusijos neleido patekti 11 neteisėtų migrantų. Praėjusią parą Latvijos pareigūnai apgręžė 44 tokius užsieniečius, o Lenkija trečiadienį iš Baltarusijos neįsileido 8 migrantų.

Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 9:04 AM, atnaujinta Feb 4, 2022, 9:05 AM

Trečiadienį statistinėje neįleistųjų iš Baltarusijos į Lietuvą kategorijoje buvo nulis. Antradienį VSAT apgręžė 9 tokius asmenis. Pirmadienį pasieniečiai nefiksavo atvejų, kai neleistinose vietose būtų bandę patekti neteisėti migrantai. Sekmadienį neįleista 13 užsieniečių, šeštadienį – 8, penktadienį – 9. Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių ketvirtadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Ketvirtadienio naktį ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje skirtingu metu buvo iššautos 4 signalinės raketos. Tiek pat signalinių raketų ties Druskininkų savivaldybe paleista ir vėlai vakare.

Ketvirtadienį skirtingu metu Kybartų užsieniečių registracijos centre (URC), kuriame gyvena tik vyrai, fiksuoti du fizinio pasipriešinimo pasieniečiams atvejai. Iš pradžių vienas Irako pilietis pradėjo agresyviai bendrauti su VSAT pareigūnais, žodžiu raminamas pradėjo juos provokuoti, nekreipė dėmesio į teisėtus pasieniečių reikalavimus ir netgi šaukdamas puolė juos fiziškai. Vienam pasieniečiui teko panaudoti ašarines dujas.

Tuomet irakietis nurimo. Jį apžiūrėjusių medikų pagalbos jam neprireikė, nors migrantas ir toliau rėkavo. Kitu atveju irgi Irako pilietis reikšdamas nepasitenkinimą irgi pradėjo šūkauti, atsisakė apsiraminti ir vykdyti teisėtus pasieniečių reikalavimus bei ėmė priešintis fiziškai. Situaciją įvertinę VSAT pareigūnai jį apramino panaudodami antrankius. Nei likusį ketvirtadienio laiką, nei penktadienio naktį bei rytą daugiau incidentų Kybartų URC nebuvo. Šiame centre, penktadienio duomenimis, gyvena 524 neteisėti migrantai. Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenimis, nepateko 8265.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu. Ketvirtadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 44 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Trečiadienį į šalį neįleisti 56 tokie asmenys, antradienį – 50, pirmadienį – 27, sekmadienį – 44, šeštadienį – 46, penktadienį – 47.

Lenkijos pasieniečiai trečiadienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti 8 neteisėtiems migrantams, antradienį – 9, pirmadienį – 39, sekmadienį – 30, šeštadienį – vienam, penktadienį – 46.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.