Valstybės Nepriklausomybės stipendija paskirta VU TSPMI lektoriui M. Antonovičiui

Valstybės Nepriklausomybės stipendija skirta Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) lektoriui Marijušui Antonovičiui.

 Valstybės Nepriklausomybės stipendija skirta Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) lektoriui Marijušui Antonovičiui.<br> VU TSPMI nuotr.
 Valstybės Nepriklausomybės stipendija skirta Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) lektoriui Marijušui Antonovičiui.<br> VU TSPMI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 4:16 PM

Seimo kanceliarija antradienį informavo, kad Nepriklausomybės stipendijos skyrimo komisija M. Antonovičiui apdovanojimą skyrė už jo tyrimą „Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos politika Baltarusijos atžvilgiu 2014–2023: lyginamoji analizė“.  

„Tyrimo tikslas yra, lyginant Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos užsienio politiką Baltarusijos atžvilgiu po 2014 metų įvardyti mažųjų ir vidutinių galių bandymų paveikti tarptautinę sistemą bruožus ir skirtumus, taip pat nustatyti sąlygas, kada jos yra linkusios bendradarbiauti“, – teigiama pranešime.

Šiemet Valstybės Nepriklausomybės stipendiją siekė gauti aštuoni kandidatai.

Komisija be M. Antonovičiaus svarstė mokslininkų Tomo Baleženčio, Simo Grigonio, Vaidos Jurgilės, Ringailės Kuokštytės, Mindaugo Nefo, Viktorijos Tauraitės, Miglės Urbonaitės-Ubės pateiktas paraiškas.

Valstybės Nepriklausomybės stipendija kasmet skiriama humanitarinių ir socialinių mokslų sričių jauniesiems mokslininkams už Lietuvos valstybingumo stiprinimui svarbius mokslo tyrimus, su jais susijusią visuomeninę veiklą ir mokslo populiarinimo darbus bei konkursui stipendijai gauti pateiktą įgyvendinti mokslinio tyrimo projektą.

Valstybės Nepriklausomybės stipendija įteikiama kiekvienų metų Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

1990-aisiais Vilniuje gimęs M. Antonovičius VU TSPMI yra apsigynęs daktaro disertaciją Lenkijos ir Rusijos santykių XXI amžiuje tema, po doktorantūros studijų toliau gilinosi į užsienio politikos analizę, Lenkijos užsienio politiką, plėtė savo tyrimų sritis, prisijungė prie instituto įkurtos Baltarusijos tyrimų grupės.

Ekspertas be darbo TSPMI teikia komentarus Lietuvos ir Lenkijos vidaus ir užsienio politikos temomis abiejų šalių žiniasklaidai, rengia politines analizes, yra nevyriausybinės organizacijos „Lenkų diskusijų klubas“ narys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.