LGBT vaiko mama papasakojo, kam bus skirti iš P. Gražulio priteisti A. Tapino pinigai

Už lėšas, kurias žurnalistas Andrius Tapinas, laimėjęs bylą prieš Seimo narį Petrą Gražulį, skyrė su diskriminacija kovojančiai organizacijai „Mamos už LGBTQ+ vaikus“, įkurtas paramos fondas LGBT vaikams, pranešė viena iš organizacijos steigėjų Rasa Račienė.

A.Tapinas ir P.Gražulis.<br>Lrytas.lt koliažas
A.Tapinas ir P.Gražulis.<br>Lrytas.lt koliažas
Per nuotolinį Seimo posėdį už P.Gražulio nugaros pasirodė pusnuogis vyras.<br>Stopkadras.
Per nuotolinį Seimo posėdį už P.Gražulio nugaros pasirodė pusnuogis vyras.<br>Stopkadras.
LGBT vaiką auginanti mama Rasa Račienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LGBT vaiką auginanti mama Rasa Račienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-02-10 14:28, atnaujinta 2022-05-02 13:44

„Supratome, kad šie pinigai – mes tarpusavyje vadiname juos „Petro pinigais“, turi pasitarnauti kokiam nors kilnesniam tikslui. Įkūrėme fondą, kuris vadinasi „Tu esi toks pat“, ir to fondo pinigai, gauti iš Petro Gražulio, pasitarnaus apmokėti psichologų konsultacijas vaikams, bendruomenei, kuri susiduria su finansiniais sunkumais ir negali sumokėti už tikrai kartais nemažas sumas kainuojančias konsultacijas“, – „Žinių radijo“ laidoje nurodė R.Račienė.

Viena iš organizacijos įkūrėjų teigė feisbuko grupėse, kuriose LGBT bendruomenės nariai dalijasi savo patirtimi, pastebėjusi, kad ne visiems, kuriems tokia pagalba yra reikalinga, ji yra prieinama.

„Jie gali gauti valstybinę (psichologo konsultaciją – aut.past.), bet, ką tenka stebėti ir grupėse, kad žmonės ieško, pavadinkime, pigių psichologų, dirbančių privačiai. Tai reiškia, kad jie nori gauti profesionalią pagalbą, bet kaina yra per didelė.

Todėl mes šiuos pinigus nusprendėme įdarbinti būtent padengiant didesnę dalį tos konsultacijos kaštų“, – sakė R.Račienė.

R.Račienė nurodė, kad kol kas pagalbos nesikreipė nei vienas vaikas, tačiau organizacija netrukus planuoja žinią apie tokią galimybę skleisti plačiau.

„Iki šiol dar tikrai per mažai yra žinių, ir kol kas neturime besikreipusių vaikų, bet labai greitai susigriebsime ir platinsime toliau tą žinią, ir tuos pinigus įdarbinsime tuo tikslu“, – kalbėjo „Mamoms už LGBTQ+ vaikus“ steigėja.

Jos teigimu, kreiptis dėl šios paramos gali visi LGBT vaikai, jaučiantys, kad jiems reikalinga psichologo pagalba.

„Jeigu LGBT žmogus susiduria su kažkokiomis psichologinėmis problemomis, kur jaučia, kad reikalinga profesionalo pagalba, tikrai gali rašyti „Mamoms už LGBTQ+ vaikus“ elektroninį laišką, kreiptis dėl paramos gauti dalinį apmokėjimą už konsultaciją.

O surasti galima tiek viešoje feisbuko grupėje „Mamos už LGBTQ+ vaikus“, arba tiesiog per asociaciją „Išgirsti“, kurios dalimi mes esame, ir per jų kontaktus taip pat galima susisiekti su mumis šiai paramai gauti“, – nurodė ji.

Konfliktas tarp P.Gražulio ir A.Tapino kilo praėjusių metų gruodį, kai nuotolinio Seimo Kultūros komiteto posėdžio metu už P.Gražulio nugaros pasirodė pusnuogis vyriškis – parlamentaras vėliau teigė, kad tai buvo A.Tapinas.

„Gerbiamieji Seimo nariai, aš šiandien truputį pavėlavau į rytinį posėdį, nes žurnalistų minia tiesiog klausinėja, kas vakar man buvo už nugaros. Kad jūs neklausinėtumėte, aš jums atsakau, nes ir Seimo nariai, dešimt, mane sutiko. Tai buvo A.Tapinas, tikrai buvo A.Tapinas. Jeigu jūs netikite, paklauskite paties A.Tapino. <...> Taip, ten buvo A.Tapinas, neturėkite jokių iliuzijų ir niekas manęs asmeniškai neklauskite“, – aiškino P.Gražulis.

A.Tapinui kreipusis į teismą dėl pažemintos jo garbės ir orumo, jis bylą pralaimėjo. Vėliau žurnalistas bylą apskundė, o Lietuvos apeliacinis teismas pripažino A.Tapino skundą pagrįstu ir priskyrė 6815 eurų baudą, skirtą neturtinės žalos ir teismo išlaidų atlyginimui.

P.Gražulis įvykdė teismo sprendimą ir žurnalistui pervedė 3815 eurų patirtų bylinėjimosi išlaidų ir 3 tūkst. eurų neturtinės žalos. Netrukus A.Tapinas šiuos 3 tūkst. eurų pervedė nevyriausybinei organizacijai „Mamos už LGBTQ+ vaikus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.