Arūnas Dumalakas. Na, laikykitės vilniečiai, R. Šimašius vėl pažadėjo

Draugiškesnė gyventojams Algirdo gatvė. Taip pasakęs Naujamiestyje gyvenančiam vilniečiui rizikuoji sulaukti bent jau piktų žodžių papliūpos.

Remigijus Šimašius.
Remigijus Šimašius.
V.Jurkūno pieš.
V.Jurkūno pieš.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 12, 2022, 7:00 AM

Ji pagal naują standartą pradėta rekonstruoti praėjusiais metais, bet taip ir liko visai žiemai išarta. Ir taip dėl mažo automobilių stovėjimo vietų skaičiaus kenčiančioje gatvėje jų bus dar pamažinta.

Džiaugtis tokia draugyste vietos gyventojui? Bet R.Šimašiui tai džiaugsmas. Meru nebeketinantis būti politikas neseniai pristatė paskutinių 15 kadencijos mėnesių darbus.

R.Šimašius tarp trijų svarbiausių darbų išskyrė gatvių pertvarkymą. Anot jo, netrukus daugelis miesto gatvių turėtų tapti draugiškesnės gyventojams. Taip pat numatomas pėsčiųjų takų pertvarkymas: dangos keitimas, apželdinimas, apšvietimo tinklo atnaujinimas. Bus plečiamas A juostų tinklas.

Tik kažin ar meras užsuks į draugiškesnėmis jau tapusias gatves pasiklausyti draugiškų vietos gyventojų žodžių. Jam užtektų nuvažiuoti į Šaltkalvių gatvę, kur nerasdami vietos gyventojai automobilius jau stato važiuojamosios dalies viduryje.

Nors akivaizdu, kad miestui reikia naujų gatvių, meras nieko gero nepažadėjo. Esą šiemet gal bus pradėtas įgyvendinti Šiaurinės gatvės, kurios gyventojai laukia jau daugiau nei 30 metų, tiesimas.

Jeigu taip, tai transporto grūstyse kasdien Pilaitės prospekte dūstantiems vilniečiams alternatyvos taip pat teks laukti tris dešimtmečius?

O ką daryti Gilužio gatvės naujuose daugiabučiuose gyvenantiems žmonėms, kurie normalaus kelio išvis nesulauks, nes aplink vien privatūs sklypai, o statybas leido ta pati savivaldybė ir ji turėtų prisiimti bent dalį kaltės dėl tokios padėties?

Visa kita R.Šimašiaus kalboje apie būsimus darbus nyku ir nekonkretu. Aiškina apie stoties rajono atgimimą, kad jam smagu nekilnojamojo turto prekybos portale matyti skelbimus su prierašu „atgimstančiame stoties rajone“, kad čia atsiranda daugiau gyvybės.

Naujakurių – taip, atsiranda, o kas daugiau keičiasi? Tie patys kreivi šleivi šaligatviai, nušiurę seni pastatai, nejaukūs kiemai. Kada visas šitas „gėris“ atgims?

„Projektai yra gerojoje tiesiojoje“, – dėsto meras.

Dar vienas turbūt tik merui ambicingas projektas – Vilnius turėtų tapti atvira mokykla.

Jo nuomone, dabar visų mokyklų modelis XIX amžiaus, o netrukus Vilniuje jis taps XXI amžiaus. Naujovės esmė – 10 proc. pamokų vyks įvairiose miesto erdvėse.

Jeigu meras dažniau išeitų į gatves, pamatytų auklėtojų vedamus ryškiaspalvėmis liemenėmis vilkinčius mažylius, skubančius tai į Bernardinų sodą, tai į Reformatų skverą, tai į muziejų. Arba vyresniųjų klasių moksleivius, keliaujančius į parodą.

Tad jei taip R.Šimašius ketina mokyklas perkelti į XXI amžių, gali ir nesistengti. Mokyklos jau ten.

Taigi daug svarbių darbų meras nežada. O gal pažadus, kuriais užpils vilniečius, taupo rinkimams, nes kėdė patiko ir ketina persigalvoti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.