Prezidentūra: G. Nausėda į ambasadoriaus ES kėdę valdantiesiems siūlė 4-5 pavardes

Lietuvai neturint nuolatinio ambasados vadovo Europos Sąjungoje jau kone pusantrų metų, šalies vadovo vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė teigia, kad reikia tikėtis, jog Prezidentūrai ir valdantiesiems pavyks susitarti. Visgi, pažymi patarėja, Vyriausybei jau neįtiko 4-5 prezidento Gitano Nausėdos pasiūlytos kandidatų pavardės.

Prezidentūra.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentūra.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 9:23 AM

„Tariamasi toliau. Manytume, kad visada yra galimybė susitarti. Mums tai lengviau padaryti negu derybose tarp šalių“, – „Žinių radijui“ sakė patarėja.

Visgi panašu, kad susitarti valstybės pareigūnams lengviau nėra, nes dėl nuolatinio Lietuvos ambasados ES vadovo prezidentas ir valdantieji sutarimo neranda kone pusantrų metų.

„Pats postas, beje, jis nėra visiškai tuščias. Jis yra užimtas, laikinasis reikalų patikėtinis dirba ir atlieka savo pareigas gerai“, – teigė A. Skaisgirytė.

Tiesa, sausio pabaigoje eurokomisaras Virginijus Sinkevičius pranešė, kad laikinasis reikalų patikėtinis Europos Sąjungoje Simonas Šatūnas nuo kovo ims vadovauti jo komandai.

Patarėja, aiškindama, kodėl Lietuvos ambasada ES nuo 2020 m. neturi nuolatinio vadovo, akcentavo, kad prezidentas siūlė kone 5 pavardes. Ir visos, kaip teigė ji, Vyriausybei neįtiko.

„Prezidentas ne kartą yra pateikęs savo siūlymus. Siūlymai Vyriausybei gal nebuvo priimtini. Ar ne 4-5 pavardės buvo pateiktos“, – teigė ji.

„Tikėsimės, kad mums vis tiek pavyks rasti tą kandidatą, nes patyrusių diplomatų yra, kuris atitiktų ir prezidento, ir Vyriausybės lūkesčius“, – pridūrė A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad pastarųjų metų rudenį šalies vadovas G. Nausėda užsiminė, jog rimtai apsvarstytų buvusio krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio kandidatūrą, dėl kurios anksčiau buvo išsakęs „politinio atšalimo“ poreikį. Tačiau dėl šios kandidatūros, panašu, nebepavyko rasti kompromiso.

Ambasadorius Vyriausybės teikimu skiria prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui. Lietuva nuolatinio vadovo ambasadoje ES neturi nuo 2020 metų rugpjūčio mėnesio, kai baigėsi Jovitos Neliupšienės kadencija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.