Tvyrant įtampai regione, NATO batalioną Lietuvoje sustiprins kariai iš Norvegijos

Tvyrant įtampai dėl galimos Rusijos invazijos į Ukrainą, Norvegija atsiųs į Lietuvą papildomų karių sustiprinti tarptautinį NATO batalioną, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kariuomenė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kariuomenė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 11:54 AM

Į Jonavos rajoną, Ruklą, atvyks mechanizuotas pėstininkų būrys su papildomais paramos elementais – iš viso apie 60 karių.

„Esame dėkingi Norvegijai už svarų jos indėlį į regiono saugumą. Dabartinė saugumo situacija reikalauja papildomo atsako, todėl norvegų sprendimas atsiųsti į Lietuvą papildomus karius yra itin svarbus ir reikalingas“, – pranešime cituojamas ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak jo, NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės Lietuvoje sustiprinimas yra kertinis siekiant efektyvaus atgrasymo.

Vokietijos vadovaujamame NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje šiuo metu tarnauja apie 140 norvegų karių su tankais „Leopard 2 A4“ ir pėstininkų kovos mašinomis „CV 90 30 Mk IFV“ bei paramos elementais.

Atsiųsdama papildomus karius Norvegija prisijungė prie NATO sąjungininkių, nutarusių dislokuoti Lietuvoje daugiau pajėgų po to, kai Rusija sutelkė dešimtis tūkstančių karių prie sienos su Ukraina.

Tarptautiniam NATO batalionui vadoujanti Vokietija į Lietuvą siunčia papildomus 350 karių, Danija sustiprino oro policijos misiją Baltijos šalyse, nedidelę grupę karių Lietuvoje dislokuos ir Jungtinė Karalystė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?