Pavasarį Lietuvoje planuojamos didelės karinės pratybos

Pavasarį Lietuvoje planuojamos didelės karinės pratybos „Liepsnojantis kalavijas 2022“.

Karinės pratybos.<br>V.Balkūno nuotr.
Karinės pratybos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-19 15:36

Jose vienu metu dalyvaus iki 1157 kitų valstybių karių ir karinėms pajėgoms priskirtų civilių tarnautojų, teigia Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Bendras pratybose dalyvausiančių karių skaičius neskelbiamas.

Anot ministerijos, pratybos rengiamos, siekiant gerinti Baltijos regiono ir kitų valstybių specialiųjų operacijų pajėgų vienetų sąveiką bei pasirengimą Baltijos regiono kolektyvinei gynybai.

KAM prašo Vyriausybės leidimo į Lietuvą atvykti kitų valstybių kariams ir karinėms pajėgoms priskirtiems civiliams tarnautojams.

Planuojama, kad balandžio 25 – gegužės 14 dienomis mokymuose dalyvaus Belgijos, Danijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Ispanijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Nyderlandų, Norvegijos, Sakartvelo, Suomijos, Švedijos, Ukrainos ir Vokietijos atstovai.

Pernai ir užpernai dėl su COVID-19 susijusių ribojimų į šias pratybas užsienio pajėgų kariai nekviesti, anksčiau jų atvykdavo 200–500.

„Liepsnojantis kalavijas“ – nuo 2012 metų Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų iniciatyva organizuojamos pratybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.