Dėmesio: URM ragina Lietuvos piliečius nedelsiant išvykti iš Ukrainos sausumos keliais

Užsienio reikalų ministerija (URM) ketvirtadienį paragino Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius nedelsiant išvykti iš šalies sausumos keliais.

Po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo vykdyti karinę operaciją Rytų Ukrainoje, Kijeve automobiliai važiuoja link išvažiavimo iš miesto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo vykdyti karinę operaciją Rytų Ukrainoje, Kijeve automobiliai važiuoja link išvažiavimo iš miesto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-24 08:48, atnaujinta 2022-02-24 08:50

Užsienio reikalų ministerija tokį raginimą paskelbė „dėl prasidėjusios didelio masto Rusijos karinės agresijos Ukrainoje“.

„Ukrainos oro erdvė yra uždaryta, todėl piliečiai primygtinai raginami nevykti į oro uostus“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame pranešime.

URM primena, kad galioja rekomendacija nevykti ir į Baltarusiją, o šalyje esantiems Lietuvos piliečiams patariam išvykti iš šios šalies.

Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius, kurie dėl kokių nors priežasčių negali išvykti, prašoma nedelsiant užsiregistruoti čia, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti dėl konsulinės pagalbos. 

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje. 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ankstų ketvirtadienio rytą paskelbė karinę operaciją Ukrainoje jos separatistams padėti ir provakarietiškai savo kaimynei „demilitarizuoti ir denacifikuoti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.