Kultūros ministras reikalauja atleisti R. Tuminą iš Vilniaus mažojo teatro

Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą, kultūros ministras Simonas Kairys ketvirtadienį pareiškė iš Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovo Simono Keblo laukiantis Rusijoje dirbančio režisieriaus Rimo Tumino atleidimo.

Rimas Tuminas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rimas Tuminas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rimas Tuminas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rimas Tuminas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 8:52 PM

R. Tuminas teatre eina teatro meno vadovo pareigas.

„Valstybinio Vilniaus mažojo teatro direktorius informuotas, jog ryt laukiu arba aiškaus ir nedviprasmiško teatro meno vadovo R. Tumino atleidimo, arba tegul direktorius deda ant stalo savo pareiškimą išeiti iš darbo“, – ketvirtadienį feisbuke paskelbė S. Kairys.

„Atsiprašau, garbusis režisierius man niekuo nesiskiria nuo girto rusų kareivio, belendančio į svetimą žemę“, – sako ministras.

Jis savo pasisakyme taip pat teigia, kad „joks atlikėjas iš Rusijos neįkels kojos į Lietuvą, nesvarbu, ar koncertavęs okupuotose teritorijose, ar ne“.

Vilniaus mažojo teatro meno vadovas R. Tuminas dirba Vachtangovo teatre Maskvoje. Gruodį jam buvo skirta Rusijos vyriausybės kultūros premija, jis taip pat pelnė svarbiausią Rusijos teatro apdovanojimą – „Auksinę kaukę“.

Rusijoje kelis dešimtmečius dirbantis režisierius lapkritį duodamas interviu Rusijos televizijai pareiškė nesureikšminantis Lietuvos okupaciją lėmusio Motolovo ir Ribentropo pakto bei nelaikantis rusų okupantais.

Lietuvoje kilus pasipiktinimui dėl tokios menininko pozicijos, R. Tuminas tai pavadino prieš jį įvykdyta provokacija, sakydamas, kad buvo paskelbta tik dalis jo žodžių, bei sakė paprašęs televizijos paneigimo su pilnu interviu įrašu bei tekstu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.