M. Laurinavčius: kuo labiau apginsime Ukrainą, tuo ilgiau šis karas neateis į Lietuvą

Kuo labiau Vakarai sugebės apginti pirmąją Rusijos karo prieš visą demokratinį pasaulį fronto liniją – Ukrainą, tuo vėliau, ar mažesniu mastu, šis karas ateis ir į Lietuvą, ketvirtadienį LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pabrėžė politikos analitikas Marius Laurinavičius.

Rytų Ukraina.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Rytų Ukraina.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Lietuvos kariuomenė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos kariuomenė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Marius Laurinavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Marius Laurinavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 10:46 AM, atnaujinta Feb 24, 2022, 10:55 AM

„Turėtume suprasti, kad tos sankcijos, politinės ar ekonominės, jos nesustabdys karo, bet mes turime į tai žiūrėti iš kitos pusės. Mūsų tikslas dabar yra apsiginti patiems. Šiuo metu karas prasidėjo ne prieš Ukrainą – mes tai turėtume suprasti ir aiškiai komunikuoti.

Karas prasidėjo prieš visą demokratinį pasaulį. Ukraina šiuo metu yra pirmoji fronto linija. Tai kiek mes sugebėsime apginti tą pirmąją fronto liniją – ir aš sakau mes, nes mes visi, Vakarai, ir Lietuva taip pat – tiek mažiau, ar vėliau, tas karas ateis į mūsų kiemą“, – nurodė M.Laurinavičius.

Anot jo, visos priemonės ir strategija dabar turėtų būti kuriama be vilčių, kad šį režimą galima sustabdyti jį nubaudus.

„Mes turime imtis labai aiškios strategijos sunaikinti patį režimą. Ir tada yra kompleksinės visos priemonės – kuo greičiau tos pačios griežčiausios sankcijos bus, tuo greičiau pradės silpnėti režimas.

Neįsivaizduokime, kad mes galime tą režimą susilpninti šiandien ar rytoj – to nebus. Bet silpninimas, ir tuo pačiu rėmimas visos kitos strategijos, kaip jį sunaikinti, turi prasidėti jau dabar“, – pabrėžė jis.

Savo feisbuko paskyroje M.Laurinavičius ketvirtadienį rašė, kad tai nėra vien V.Putino karas prieš Ukrainą, bet plataus masto karas „prieš mus ir visą laisvąjį pasaulį“.

„Kuo labiau mes apginsime tą pirmąją fronto liniją, tuo ilgiau fronto linija neis per mūsų kiemą. Ir atvirkščiai – jei neapginsime Ukrainos, stalino-hitlerio-putino bombos kris ant mūsų galvų“, – įspėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.