„Stiprūs kartu“ iniciatorius: jau turime daugiau nei 7 tūkst. apgyvendinimo vietų karo pabėgėliams iš Ukrainos

Vienas iš „Stiprūs kartu“ iniciatorių Edmundas Jakilaitis teigia, kad dar ketvirtadienį paskelbus apie iniciatyvą, skirtą ieškoti prieglobsčio vietų Ukrainos pabėgėliams, šiuo metu jau pranešta dėl daugiau kaip septynių tūkstančių apgyvendinimo vietų. Jo teigimu, apie galimą Lietuvos paramą ketinama paskelbti ir Ukrainos žiniasklaidoje.

 Ukrainos palaikymas.<br>T.Bauro nuotr.
 Ukrainos palaikymas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 11:12 AM, atnaujinta Feb 25, 2022, 11:21 AM

„Vakar pradėjome rinkti duomenis apie žmones, kurie gali suteikti būstą, tai turiu pasidžiaugti, kad daugiau nei pusantro tūkstančio butų mes jau turime su galimybe apgyvendinti daugiau nei septynis tūkstančius žmonių“, – penktadienį Eltai teigė E. Jakilaitis, kartu pridurdamas, kad dėl galimybės apgyvendinti karo pabėgėlius kreipėsi piliečiai iš visos Lietuvos.

Be to, anot E. Jakilaičio, taip pat ieškoma ir savanorių, galinčių suteikti pavėžėjimo paslaugas.

„Telkiame dviejų rūšių savanorius, vienus, kurie gali suteikti būstą, o kitus, kurie gali pavėžėti. Gali būti, kad ne visi žmonės atvyks su savo automobiliais, gali būti, kad tranzuos ir panašiai. Žinome, kad vyrai negali išvykti iš šalies, kad ją gintų, tai daugiausia automobiliais važiuoja moterys ir vaikai“, – kalbėjo vienas iš „Stiprūs kartu“ iniciatorių.

E. Jakilaitis akcentuoja, kad, siekiant suteikti pagalbą visiems prieglobsčio ieškantiems karo pabėgėliams, ketinama apie iniciatyvą paskelbti ir pačioje Ukrainoje.

„Taip pat pradedame Ukrainoje per žiniasklaidą ir per telegram kanalus komunikacijos kampaniją. Tai žmonės bus informuoti ir tikrai sužinos apie iniciatyvą“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad „Stiprūs kartu“ yra iniciatyva, kurią kartu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis ir partneriais įgyvendina Lietuvos šaulių sąjungos Pelėdų būrys.

Ketvirtadienį organizacija paskelbė kreipimąsi į visuomenę dėl pagalbos surasti saugų prieglobstį kaimyninėse valstybėse Lietuvoje ir Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.