Pasiūlymas: toje pačioje vietoje tuo pačiu laiku – ne daugiau kaip 2 susirinkimai

Įstatyme siūloma nustatyti, kad toje pačioje vietoje tuo pačiu laiku gali vykti ne daugiau kaip 2 susirinkimai iki 15 žmonių.

Mitingas.<br>T.Bauro nuotr.
Mitingas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-25 11:31

Tokį pasiūlymą Susirinkimų įstatymo pataisoms įregistravo Seimo TS-LKD frakcijos narys Sergejus Jovaiša.

Pasak jo, šiuo metu galiojančiame Susirinkimų įstatyme nustatyta, kad organizuojant susirinkimą, kuriame dalyvaus ne daugiau kaip 15 žmonių, susirinkimo organizatoriai laisva forma praneša savivaldybės administracijos direktoriui ar jį pavaduojančiam asmeniui apie planuojamą susirinkimą.

„Toks pranešimas nėra derinamas, nenumatyti ribojimai, kai toje pačioje vietoje tuo pačiu laiku planuojama rengti du ar daugiau susirinkimus. Tokiu būdu lieka galimybė piktnaudžiauti įstatymo nuostatomis ir vienu metu organizuoti kelis ar net keliolika susirinkimų, kurių kiekviename dalyvauja ne daugiau 15 žmonių, taip suburiant didelę masę žmonių. Kaip pavyzdys paminėtinas 2021 m. birželio 15 dieną prie Seimo vykęs susibūrimas, kurio metu susirinko ir būriavosi keli šimtai žmonių, nors leidimas dideliam susibūrimui nebuvo derintas su savivaldybe, o buvo pateikti prašymai dėl ne didesnių nei 15 asmenų susirinkimų“, – sako pasiūlymo autorius S. Jovaiša.

Remiantis tuo, jis siūlo Susirinkimų įstatyme nustatyti, kad toje pačioje vietoje tuo pačiu laiku gali vykti ne daugiau kaip 2 susirinkimai iki 15 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.