Lietuvą pasiekė pirmieji pabėgėliai iš Ukrainos

Šeštadienį Šarūnas Jasiukevičius, organizuojantis pagalbą pagalbą pabėgėliams iš Ukrainos, pranešė, kad Lietuvą jau pasiekė pirmieji ukrainiečiai bėgantys iš karo veiksmų zonos.

Pabėgėliai iš Ukrainos<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pabėgėliai iš Ukrainos<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 12:02 PM, atnaujinta Feb 26, 2022, 12:31 PM

„Šiandien atvyko pirma partija ukrainiečių pabėgėlių, visiškai neseniai įvažiavo į Vilnių. Vienas žmogus paliktas Vilniuje, du nuvežti į geležinkelio stotį tolimesniam paskirstymui, vienas atvažiuos į Kauną“, – sakė feisbuko paskyroje teigė Š.Jasiukevičius.

Paviešintame vaizdo įraše jis taip pat sakė, kad lietuviams nereikia važiuoti prie Lenkijos ir Ukrainos sienos. Ten jiems pagalbą suteikia Lenkijos gyventojai, taip pat yra atvykusių pagelbėti ir iš Čekijos.

„Susisiekiau su lietuviais, kurie dabar prie sienos išvažiavę padėti, tai nevažiuokite prie sienos paimti žmonių, tikrai nereikia. Netgi du ekipažai buvo nuvykę paimti, abu grįžo tuščiomis. Vienas dalykas, žmonės, kurie kerta sieną, jie kerta sieną automobiliu. (...) Kitas dalykas, lenkai labai stipriai padeda ukrainiečiams“, – pranešė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.