R. Šimašius: atšaukiamas leidimas „Didžiajam šeimos gynimo maršui“, stabdoma „Yandex“ veikla

Sekmadienio popietę Vilniaus meras Remigijus Šimašius paskelbė, kad bus atšaukiamas leidimas rengti „Didįjį šeimų gynimo maršą“, taip pat nutraukiama „Yandex“ veikla.

Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2022, 5:41 PM, atnaujinta Feb 27, 2022, 5:42 PM

Savo feisbuko paskyroje Remigijus Šimašius pranešė, kad tokių veiksmų imamasi tam, kad būtų apsivalyta nuo dar likusių ryšių su Rusija.

„Iš kiekvienos, net ir šitos, krizės turime išeiti stipresni. Kaip sustiprinsime Vilnių per šią krizę? Apsivalome nuo vis dar užsilikusio šlamšto ir nereikalingų ryšių su agresoriumi.

Žinoma, nutraukiame ryšius su buvusiais Vilniaus partneriškais miestais Baltarusijoje ir Rusijoje. Dar praėjusią savaitę rašiau jiems, kad padarytų ką nors, bet aišku, kad tyla. Ryt iš ryto aš jiems ir tų miestų žmonėms, kiek pasieks, dar asmenines žinutes nusiųsiu, kad tai – ne prieš Rusijos žmones, o prieš režimą, bet jų tylėjimas irgi leidžia vykti šiam beprotiškam karui“, – rašė Vilniaus meras.

R.Šimašius taip pat nurodė, kad nebebus leidžiama gegužę organizuoti „Didžiojo šeimos gynimo maršo“. Tokį sprendimą jis pagrindė tuo, kad dalis šio renginio organizatorių aktyviai palaiko Rusijos veiksmus.

„Atšaukiame leidimą maršistų renginiui „Didysis šeimos gynimo maršas“, kuris turėjo vykti gegužę. Mes sekame viešąją erdvę ir matome, kad buvę ar esami šio renginio iniciatoriai aktyviai palaiko Rusijos veiksmus, ne tik Kremliaus skleidžiamas iškrypusias vertybes. Karas yra aiški riba – jei net jis jiems nepadėjo atsitokėti, mes neleisime, kad renginys taptų platforma kitų žmonių kvailinimui. Nepatinka – galite eiti į teismą, sėkmės.

Neišduosime leidimų jokiems renginiams, jei tik pamatysime, kad jie turi nors mažiausių sąsajų su Rusijos propaganda. Užteks“, – dėstė R.Šimašius.

Vilniaus meras taip pat nurodė, kad bus nutraukiama „Yandex“ taksi veikla, o tuo jau rūpinasi susisiekimo ministras Marius Skuodis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.