K. Budrys: prasidėjus karui Ukrainoje, viešos žvalgybinės informacijos tikėtis neverta

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys sako, kad karui Ukrainoje prasidėjus viešos žvalgybinės informacijos tikėtis neverta.

Rusijos karas Ukrainoje.<br>AP / Scanpix nuotr.
Rusijos karas Ukrainoje.<br>AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 9:18 AM

Pasak jo, iki šiol žiniasklaidą pasiekdavusi Vakarų žvalgybos informacija buvo „beprecedentis atvejis“, kuriuo siekta atitolinti galimą karinį konfliktą Ukrainoje.

„Informacija ėjo lygiagrečiai į aukščiausius NATO štabus, sąjungininkams įslaptinta forma, beveik ta pati informacija keliavo ir į viešąją erdvę, matant, kad tai gali būti vienas iš sprendimų, kaip nutolinti tą karinę invaziją“, – Žinių radijui sakė K. Budrys.

„Šiuo metu, aišku, kad žvalgybos informacijos, tos tikslios, niekas į eterį nemes, jos tikėtis nereikia. Visa informacija, kuri yra reikalinga, keliauja tiems, kurie organizuoja gynybą ir kurie remia tą gynybą“, – pridūrė šalies vadovo patarėjas.

Jis taip pat teigė, kad Ukrainos politinė ir karinė vadovybė paprašė gyventojų su niekuo nesidalinti, kur yra ukrainiečių pajėgos: „Ir, mūsų vertinimu, jie tą daro pakankamai gerai.“

Patarėjas teigė, kad iki šiol viešinta žvalgybos informacija sukėlė tam tikro „skepsio bangą“ dėl jos patikimumo, todėl į Rusijos veiksmui sureaguota kiek pavėluotai.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje.

Vakarai į tai atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.