Dėl verslo ryšių Rusijoje V. Matijošaitis sulaukė raginimų ir iš S. Skvernelio

Lietuvos verslui nutraukiant ryšius su karą Ukrainoje pradėjusia Rusija, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis taip pat turi apsispręsti ir aiškiai iškomunikuoti, kas toliau bus daroma su „Vičiūnų grupe“, kurios akcininkas jis yra.

Saulius Skvernelis ir Visvaldas Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skvernelis ir Visvaldas Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 3:41 PM, atnaujinta Mar 4, 2022, 3:54 PM

„Matyt, šiandieną Lietuvoje kiekvienas turi apsispręsti, kurioje pusėje yra ir per vidurį čia nestovėsi. Tame tarpe ir Kauno mero pasirinkimas yra, kur jis ir su kuo jis“, – Eltai teigė S. Skvernelis.

„Nes kiekvienas, o ypatingai politikas turi apsispręsti ir labai aiškiai pasakyti, ar yra verslo interesai svarbesni, ar visgi svarbiau yra kova su agresoriumi ir parama Ukrainai“, – taip pat pažymėjo jis.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas sako, kad šioje situacijoje V. Matijošaitis turi labai aiškiai įvardinti, kas toliau bus daroma su „Vičiūnų grupe“ šiuo metu vis dar dirbančia Rusijoje, kurios akcininkas jis yra.

„Mes suprantame, kad išėjimas iš verslo vienoje ar kitoje valstybėje nėra paprastas, bet savo sprendimą ir ketinimą turi meras kauniečiams aiškiai pasakyti. Tai yra labai svarbu, Kauno meras visgi yra politikas pirmiausiai, ne ūkininkas, kaip bandoma vaizduoti“, – pabrėžė politikas.

S. Skvernelis akcentuoja, kad šie klausimai yra labai svarbūs tiek Kauno savivaldybės Demokratų frakcijai „Vardan Lietuvos“, tiek ir apskritai Kauno gyventojams.

„Dėl to mūsų frakcija Kaune pagrįstai tokius klausimus ir kelia. Ir kol nebus aiškaus mero sprendimo išsakyto, tol tie klausimai tokie ir kils“, – sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad pirmadienį Kauno savivaldybės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnė paragino V. Matijošaitį atsistatydinti iš miesto mero pareigų, nes jis nepareiškė konkrečios pozicijos dėl jo šeimos plėtojamo verslo Rusijoje.

Pastaruoju metu Kauno miesto meras V. Matijošaitis kritikos viešoje erdvėje susilaukė dėl to, kad Rusijai užpuolus Ukrainą „Vičiūnų grupė“, kurios akcininkas politikas yra, nesuskubo stabdyti savo veiklos Kaliningrade. Visgi žiniasklaidai meras vėliau patikslino, kad stabdyti „Vičiūnų grupės“ darbą Rusijoje teks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.