A. Širinskienė dėl Partnerystės įstatymo kategoriška: siūlo išbraukti projektą iš darbų sąrašo

Iš artėjančios Seimo pavasario sesijos darbų programos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotoja, Lietuvos regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė siūlo išbraukti Partnerystės įstatymo projektą ir lydinčius teisės aktus.

Agnė Širinskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 2:43 PM

Parlamentarė įregistravo tai numatantį pasiūlymą nutarimo projektui dėl Seimo pavasario sesijos darbų programos patvirtinimo.

Pasak pasiūlymo autorės A. Širinskienės, reprezentatyvios apklausos rodo, kad bandymai sureguliuoti partnerystės teisinius santykius poliarizuoja ir priešina visuomenę.

„Partnerystės įteisinimui nepritaria didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Dėl to, esant geopolitinėms įtampoms, kai Europoje vyksta karas, ir siekiant toliau nepriešinti visuomenės grupių tarpusavyje, siūlytina pakeisti Seimo pavasario sesijos darbų programą, atsisakant partnerystės teisinius santykius reguliuojančių teisės aktų“,– savo pasiūlymą argumentuoja A. Širinskienė.

Dar neįregistruotas Partnerystės įstatymo projektas ir jo lydimieji teisės aktai yra įrašyti pavasario sesijos darbų programoje prie Laisvės frakcijos siūlomų projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.