V. Čmilytė-Nielsen dėl karo Ukrainoje nesutinka atidėti Partnerystės įstatymo: Lietuva turi daryti savo namų darbus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia nematanti pagrindo dėl situacijos Ukrainoje atidėti su žmogaus teisėmis susijusius klausimus. Politikės teigimu, natūralu, kad pavasario sesijos pradžioje parlamentarai koncentruosis į projektus, kuriais bus siekiama padėti Rusijos karinę agresiją patiriančiai Ukrainai. Tačiau, pažymi ji, tai nėra priežastis tokius klausimus kaip Partnerystės įstatymas atidėti ar apskritai nesvarstyti.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-09 09:06, atnaujinta 2022-03-09 09:07

„Nesutinku su tokiu požiūriu, kad tai yra klausimai, kurie būtų nesvarbūs ar kuriuos būtų galima nustumti į antrą planą. Kaip tik Lietuva turi daryti savo namų darbus ir spręsti tas problemas, kurios dar nėra išspręstos. Mes labai aiškiai sakome ir neturime palikti jokių abejonių, kad Lietuva priklauso tai valstybių šeimai, kur žmogaus teisės yra viena iš pagrindinių visuomenės vertybių“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Pavasario sesijos darbų hierarchijoje arba apskritai darbų jie neturėtų būti nustumiami į sąrašo pabaigą“, – pažymėjo ji.

Seimo pavasario sesija prasidės jau ketvirtadienį. Dar neįregistruotas Partnerystės įstatymo projektas ir jo lydimieji teisės aktai yra įrašyti pavasario sesijos darbų programoje prie Laisvės frakcijos siūlomų projektų.

Tačiau antradienį Seimo narė Agnė Širinskienė pasiūlė išbraukti Partnerystės įstatymo projektą ir lydinčius teisės aktus. Pasak pasiūlymo autorės A. Širinskienės, reprezentatyvios apklausos rodo, kad bandymai sureguliuoti partnerystės teisinius santykius poliarizuoja ir priešina visuomenę.

Kiek anksčiau neįtraukti Partnerystės įstatymo į pavasario Seimo sesiją paragino ir konservatoriai. Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma teigė, kad liberalai, prasidėjus Rusijos karinei agresijai Ukrainoje, turėtų atidėti priešpriešą visuomenėje galinčių sukelti klausimų svarstymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.