„Frontex“: Lietuva sėkmingai grąžina migrantus į kilmės šalis

Lietuva sėkmingai vykdo neteisėtai valstybės sieną kirtusių ir prieglobsčio Lietuvoje negavusių užsieniečių savanorišką grąžinimą į kilmės šalis, tokius „Frontex“ agentūros duomenis skelbia Vidaus reikalų ministerija.

 Frontex<br>123rf.com nuotr.
 Frontex<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-17 17:35

Agentūros atstovai teigia, kad 2022 m. Lietuva, lyginant su kitomis ES valstybėmis narėmis, pasiekė didžiausią savanoriškai grįžtančių neteisėtų migrantų skaičių – jai tenka 31 proc. visų savanoriškų grąžinimų šiais metais.

„Nuo pat neteisėtos migracijos krizės pradžios dėjome daug pastangų skatindami neteisėtus migrantus savo noru grįžti į kilmės šalis ir dabar matome rezultatus. Neteisėtų migrantų išlaikymas yra didelė našta valstybei, tad kol neturime kitų teisinių priemonių išsiųsti migrantus į jų kilmės šalis ir toliau dirbsime šia linkme“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Prieglobsčio Lietuvoje negavusiems ir savo noru į kilmės šalį sutinkantiems grįžti neteisėtiems migrantams šiuo metu taikoma vienkartinė 1 000 eurų išmoka. Ši parama galioja iki gegužės 21 d.

Iš viso nuo neteisėtos migracijos krizės pradžios savo noru į kilmės šalis jau grąžinti 983 užsieniečiai, 510 iš jų – 2022 metais, nurodoma VRM pranešime. Didžiausią sugrąžintų į kilmės šalį neteisėtų migrantų dalį (84,4 proc.) sudaro Irako piliečiai.

Šiuo metu penkiuose užsieniečių registracijos centruose gyvena 2 797 migrantai, neteisėtai kirtę Lietuvos Respublikos valstybės sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.