„Maisto banko“ direktorius: kiekvienas ukrainietis gaus maisto banko kortelę, su kuria galės savarankiškai apsipirkti

Kitą savaitę ketinama ukrainiečiams suteikti maisto banko korteles, leidžiančias savarankiškai apsipirkti prekybos centruose. Kaip teigia labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktorius Simonas Gurevičius, tai suteiks nuo karo į Lietuvą bėgantiems ukrainiečiams daugiau orumo.

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktorius Simonas Gurevičius.<br>  Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktorius Simonas Gurevičius.<br>  Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 10:16 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 10:17 AM

„Mes planuojame kitą savaitę jau pradėti dalinti maisto korteles, kai kiekvienas ukrainietis, esantis čia, gaus maisto banko kortelę ir galės jau pats savarankiškai apsipirkti prekybos centre. Tokiu būdu mes tikimės suteikti žmonėms daugiau orumo, daugiau galimybės pasirinkti, ką gali nusipirkti“, – penktadienį teigė S. Gurevičius.

ELTA primena, kad, Ukrainoje prasidėjus karui, kasdien vis daugiau žmonių iš Ukrainos atvyksta į Lietuvą. Skaičiuojama, kad Lietuvoje šiuo metu yra registruoti jau 13 739 ukrainiečiai. Raudonojo Kryžiaus duomenimis, vos per savaitę atvykusiųjų į Lietuvą ukrainiečių skaičius išaugo 10 000.

Humanitarinę pagalbą ukrainiečiams teikia didžiosios nevyriausybinės organizacijos Lietuvoje, tačiau taip sparčiai augant atvykstančiųjų iš Ukrainos skaičiui, organizacijoms pradeda trūkti lėšų humanitarinės pagalbos teikimui. Lietuvos Raudonasis Kryžius skaičiuoja, kad šiuo metu žmonių ir verslų suaukotų lėšų humanitarinei pagalbai teikti higienos prekėmis, maistu, kitomis reikalingiausiomis priemonėmis – užteks vos iki balandžio 1 dienos.

Paramą maistu ukrainiečiams organizuojantis labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ sako, kad nors ukrainiečių srautai ir dideli, o pinigų ima trūkti – kol kas žmonės yra pamaitinti ir alkani nelieka. „Maisto bankas“ informuoja, kad šiuo metu tiesiogiai į Ukrainą išsiųsta 100 tonų maisto produktų, o ukrainiečiams Lietuvoje jau išdalinti 10 324 maisto paketai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.