Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

Vaizdo kameros per du pastaruosius mėnesius užfiksavo kelis automobilius, važiuojančius stadiono danga.
Vaizdo kameros per du pastaruosius mėnesius užfiksavo kelis automobilius, važiuojančius stadiono danga.
Prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ apsigyveno dinozaurai.
Prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ apsigyveno dinozaurai.
Parapijos globos namuose gyvenanti Monika Antanaitienė atšventė 103-iąjį gimtadienį.
Parapijos globos namuose gyvenanti Monika Antanaitienė atšventė 103-iąjį gimtadienį.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 10:42 PM

Pabiržė

Biržų rajone moteris susitiko su dviem vyrais. Išlipusi iš automobilio su jais pasikalbėti moteris ant žemės pasidėjo didelį krepšį, kuriame buvo 100 porų kojinių.

Vyrai prekiauja turguose, o moteris jiems pasiūlė įsigyti prekių.

Aptarusi reikalus trijulė išsiskyrė. Vyrams patraukus savais keliais moteris pastebėjo, kad nebėra prie mašinos palikto krepšio. Pavogtame krepšyje buvo ne tik kojinės, bet ir 200 eurų, banko ir parduotuvių nuolaidų kortelės. Įtariamieji dar nerasti.

Alytus

Sodininkų bendrijoje „Nemunas“ naktį sudegė keturi požeminiai konteineriai, vienas buvo apgadintas. Alytaus atliekų tvarkymo centrui priklausančio sunaikinto turto vertė – 8 tūkst. eurų.

Aikštelėje yra vaizdo kameros, todėl padegėjas buvo greitai nustatytas. Kameros užfiksavo, kaip 54 metų vietos gyventojas atneša maišą su pelenais ir pastato šalia konteinerių, o jie po kurio laiko užsiliepsnoja. Vyras, matyt, neturėjo piktų kėslų, tačiau deramai neatvėsinęs pelenų prisidarė nemalonumų.

Marijampolė

Į apskrities ligoninės Reanimacijos skyrių buvo atvežtas sunkios būklės 59 metų vyras. Iš pradžių buvo manoma, kad jis apsinuodijo alkoholio surogatais. Blogai jautęsis vyras kelias dienas bandė gydytis namuose, tačiau jo būklė vis blogėjo, ligonis ėmė dusti, todėl buvo atgabentas į ligoninę.

Artimieji teigė, kad vyras sunegalavo po to, kai suvalgė marinuotų grybų. Gali būti, kad blogai užkonservuotuose ar netinkamai laikytuose grybuose atsirado botulizmo bakterijų, kurios virto stipriais nuodais.

Klaipėda

Prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ apsigyveno dinozaurai. Čia jie įsikūrė dviem mėnesiams. Dinozaurai atkeliavo iš šalia Klaipėdos, Radailiuose, veikiančio „Dino parko“. Daugiausia džiaugsmo jie teikia vaikams.

Jie nepraleidžia progos įlipti į pusantro metro aukščio dinozauro kiaušinį ir nusifotografuoti. Daugiausia žmonių būriuojasi prie 3 metrų aukščio ir 6 metrų ilgio tiranozauro, kuris ir juda, ir riaumoja.

Kupiškis

Technikos gatvėje elektrošoko buvo papurtytas 20 metų vyras. Pareigūnams jis dėstė, kad prie krepšinio aikštelės susibarė su vienu jaunuoliu. Esą kilus ginčui priešininkas išsitraukė elektrošoką ir paleido srovę.

Nukentėjėlis nurodė skriaudiko duomenis, todėl policija ėmėsi jo paieškos. Žmonėms leidžiama turėti elektrošokus, tačiau tai priklauso nuo jų galingumo.

Nemunaitis

Alytaus rajono miestelyje prieš dvejus metus atnaujintas sporto aikštynas nukentėjo nuo įžūlių vairuotojų. Vaizdo kameros per du pastaruosius mėnesius užfiksavo kelis automobilius, važiuojančius stadiono danga. Nors įvažiavimai į aikštyną užtverti, vairuotojai gadina ir laužo užtvarus, per stadioną trumpindami kelią šaltinio link.

Pasisemti vandens iš mineralinės versmės ir vietiniai, ir apylinkių gyventojai važinėja nuo 1986-ųjų. Nenorėdami kratytis miško keliuku per šaknis vairuotojai važinėdavo per senąjį stadioną.

Kai jis buvo atnaujintas, vairuotojų įpročiai nepasikeitė.

Biržai

Kaime, esančiame Biržų miesto pakraštyje, privačiame name plykstelėjo gaisras. Iš rūsio pamatę besiveržiančius dūmus žmonės puolė šauktis pagalbos.

Ugniagesiai rado rūsyje degantį šaldytuvą ir greitai įveikė liepsnas. Per gaisrą sudegė šaldytuvas, o šalia esantis kitas šiek tiek apdegė. Nuo karščio apsilydė elektros laidai.

Baltrušiai

Į 88 metų Šakių rajono gyventojo namus atėjęs nepažįstamas rusakalbis vyras paprašė smulkiau iškeisti 50 eurų banknotą.

Senjoras, ant lovos pasidėjęs metalinę dėžutę, kurioje buvo 1000 eurų, ieškojo smulkių, tačiau nerado, todėl nuėjo pasiimti piniginės. Nepažįstamasis griebė nuo lovos dėžutę su šeimininko santaupomis ir pabėgo.

Žeimelis

Kovo 13-osios vakare maršrutiniu autobusu iš Šiaulių į Joniškį vykę du keleiviai buvo užpulti, kai juos vežęs Joniškio autobusų parko autobusas sustojo Pakruojo rajono miestelyje.

Du užpuolikai įsiropštė į autobusą. Vienas rankoje laikė kirvį ir pagrasino juo keleiviams. Chuliganai autobuse sumušė du keleivius – 17-metį ir 16-metį. Vairuotojas iškvietė policiją.

Šio chuliganiško išpuolio priežastys turėtų paaiškėti per tyrimą.

Šakiai

Parapijos globos namuose gyvenanti Monika Antanaitienė atšventė 103-iąjį gimtadienį. Iš Išdagų kaimo kilusi senjorė yra vyriausia Šakių rajono gyventoja. Ramybę ir tylą mėgstanti garbaus amžiaus moteris į globos namus pati pasiprašė 2003-iaisiais.

Trims jos vaikams tai buvo didelė staigmena, nes moteris jiems neprasitarė apie savo sprendimą. Iš pradžių M.Antanaitienė sakė, kad globos namuose pagyvens laikinai, kol gydysis akis, tačiau vėliau nusprendė pasilikti. Globos namų darbuotojų Monikute vadinama senjorė anksčiau garsėjo kaip gera kaimo siuvėja.

Šeimyniškiai

Anykščių rajone nusikaltėliai taikėsi į sandėlyje laikomus ūkininkų kombainus, iš dviejų buvo išleista 130 litrų dyzelino. Pavogtas ir raktų rinkinys.

Ūkininkai nurodė patyrę 350 eurų žalą.

Panevėžys

Popietę į namus grįžusi 23 metų moteris rado suniokotą butą. Ant grindų buvo suversti drabužiai, kiti daiktai.

Moters manymu, tai buvusio 32 metų sugyventinio darbas. Moteris su juo anksčiau kartu gyveno, tačiau prieš metus abu susipyko. Porai išsiskyrus vyras išsikėlė gyventi kitur, moteris liko senajame bute.

Nukentėjusiosios teigimu, net ir tuomet buvęs mylimasis nepaliko jos ramybėje.

Ji tikina, kad buvo persekiojama. Esą vyras rašė žinutes, skambino, sekė ir norėjo susitikti, bet moteris į kalbas nesileido.

Ukmergės gatvėje, prie prekybos centro, girtas 51 metų benamis iš praeivių kaulijo pinigų. Pamatęs aikštelėje sustojusį automobilį vargeta priėjo artyn, bet vairuotojas nesileido į kalbas.

Pavarytas į šalį vyras supyko, nueidamas kumščiu trenkė į variklio dangtį ir jį įlenkė.

Policijos sulaikytas vargeta į alkoholio matuoklį pripūtė per 2 promiles. Mašinos savininkas patirtą nuostolį įvertino 200 eurų.

Beržų gatvėje vagys, patekę į vienos bendrovės teritoriją, nuplėšė čia stovinčio krovininio automobilio degalų bako dangtelį ir pavogė 100 litrų dyzelino.

Pavogti degalai ir mašinos remontas įvertintas 220 eurų.

Pocaičiai

Jurbarko rajono kaime įkliuvo du girti vyrai, padegę negyvenamą sodybą ir vidury asfalto užkūrę laužą. Pirmas netoli laužo buvo sučiuptas 32 metų įkaušėlis (1,50 prom.). Jį aklinoje tamsoje pavyko aptikti termovizoriumi, kurį turėjo sudeginto namo savininkas.

Kitas 66 metų įtariamasis (2,06 prom.) buvo rastas miegantis svetimoje sodyboje. Abu sulaikytieji prisipažino, kad visą dieną girtavo, tačiau nesugebėjo paaiškinti, kodėl padegė svetimą turtą.

Kaunas

Miesto senamiestyje jau 36 metus skaičiuojantis Saulės laikrodis ties Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltu įgavo nekasdienišką funkciją – sutemus jis pradeda šypsotis. Ant Vilniaus universiteto Kauno fakulteto pastato sienos esantis laikrodis papildytas šviesos instaliacijomis – nuo šiol tikslų laiką kauniečiai matys ir tamsiuoju paros metu.

Integravus kompiuterizuotas LED šviesos instaliacijas tokie techniniai sprendimai leidžia modifikuoti apšvietimo intensyvumą, tikslinti rodomą laiką. Skulptoriaus A.Balkės ir architekto R.Krištapavičiaus Saulės laikrodžio projektas įgyvendintas 1986 metais. Gotikinių figūrų įkvėptas simbolis primena langą – tarsi iš universiteto į miestą sklindančių žinių simbolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.