R. Skaudžius: kadetų mokyklų skaičius galėtų padvigubėti

Lietuvoje veikiančių kadetų mokyklų skaičius galėtų padvigubėti iki keturių, teigia švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Kadetai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kadetai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2022, 8:09 AM

Jis tai sakė trečiadienį vykusiame Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje, kuriame buvo pristatyta Pilietinio pasipriešinimo strategija.

„Dabar turime dvi mokyklas, tai galbūt jų skaičius galėtų augti iki keturių, bet čia yra tam tikri kokybiniai principai, kurie turi būti sudėlioti“, – teigė R. Skaudžius.

Jo teigimu, šiuo metu paruošti teisės aktai, kuriuose būtų apibrėžiamos kadetų mokyklos, jų steigimo, finansavimo sąlygos.

„Šiai dienai mes esame pasirengę projektą dėl įstatymo keitimo, kad atsirastų kadetų mokyklos apibrėžimas, kitas dalykas – finansavimo sąlygos“, – sakė viceministras.

Jis pabrėžė, kad kadetų mokyklos neturėtų būti „masinis dalykas“, nes jose reikia užtikrinti „labai aiškią kokybę“.

Viceministras R. Skaudžius teigė, kad kadetų mokyklą Alsėdžiuose planuoja steigti Plungės rajono savivaldybė.

„Ketinama pasirašyti trišalį ketinimų protokolą dėl kadetų mokyklos steigimo Plungėje, Alsėdžiuose. Jį pasirašytų mokykla, savivaldybė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija“, – BNS atsiųstame komentare sakė viceministras.

„Bus sutarta dėl to, kas iki 2025 metų turi būti atlikta, kad įstaigai būtų suteiktas kadetų mokyklos statusas“, – teigė jis.

Alsėdžiuose dabar veikia Stanislovo Narutavičiaus gimnazija, turinti gilesnį įdirbį pilietinio ugdymo srityje. Čia mokiniai iš visos Lietuvos mokomi ir karinio rengimo.

Šiuo metu Lietuvoje veikia Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus, esantis Kaune, ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla, jose kartu su pagrindiniu ir viduriniu ugdymu teikiamas ir karinis rengimas.

Kadetų mokyklas steigia savivaldybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.