G. Nausėda: jeigu būtume griežtesnes sankcijas Rusijai įvedę anksčiau, derybos šiuo metu būtų mums palankesnės

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad, jei Rusijai griežtesnės sankcijos būtų buvusios įvestos jau anksčiau, galimai šiuo metu derybos su Rusija vyktų Vakarams palankesnėmis sąlygomis.

Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 3:53 PM

Europos Vadovų Taryba iš tikrųjų visą laiką nuosekliai pasisakė už sankcijų griežtinimą. Taip, yra tas požiūris, kad galbūt sankcijas reikia griežtinti laipsniškai, palikti erdvės tam tikram manevrui, jeigu Rusija eitų ne eskalacijos, o deeskalacijos keliu. Bet šiandieną mes turbūt puikiai suprantame, kad antrasis scenarijus, švelniai tariant, yra nelabai tikėtinas“, – žurnalistams Briuselyje teigė G. Nausėda.

Todėl prezidentas akcentuoja, kad sankcijas Rusijai reikia dar labiau griežtinti. Kita vertus, jei griežtesnės sankcijos būtų pritaikytos anksčiau, greičiausiai derybų sąlygos šiuo metu būtų palankesnės Vakarams.

„Taip, šios sankcijos, kurias įvedėme, yra pakankamai sunkios, ir jau mes matome labai aiškiai, kad Rusijos ekonomika dūsta, jeigu galima taip pareikšti, nekalbu apie finansų sistemą. Bet jeigu mes būtume įvedę dar griežtesnes sankcijas ir dar anksčiau, galimas dalykas, kad šiandieną būtume kitokiame status quo ir greičiausiai derybos su Rusija vyktų šiek tiek kitokiomis sąlygomis, palankesnėmis mums“, – sakė šalies vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.