Provokuojantis pavaduotojos atvirumas apie karo pabėgėlius iš Ukrainos pribloškė ir partijos vedlį

Lietuvos žmonių dosnumas nuo karo bėgantiems ukrainiečiams jau pradeda skaldyti ir lietuvius: saugų prieglobstį mūsų šalyje radusiems karo pabėgėliams rodomas dėmesys papiktino veikėją iš Regionų partijos.

Regionų partijos vicepirmininkę Salviją Buzelienę užrūstino praėjusį penktadienį vykęs labdaros renginys, skirtas paremti vaikus iš Ukrainos.<br>lrytas.lt montažas.
Regionų partijos vicepirmininkę Salviją Buzelienę užrūstino praėjusį penktadienį vykęs labdaros renginys, skirtas paremti vaikus iš Ukrainos.<br>lrytas.lt montažas.
Salvija Buzelienė.<br>VRK nuotr.
Salvija Buzelienė.<br>VRK nuotr.
Jonas Pinskus su žmona Živile.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Pinskus su žmona Živile.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Pinskus.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Pinskus.<br>T.Bauro nuotr.
Salvijos Buzelienės komentaras.
Salvijos Buzelienės komentaras.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 27, 2022, 8:52 PM

Parlamentaro Jono Pinskaus vadovaujamos Regionų partijos vicepirmininkę Salviją Buzelienę užrūstino praėjusį penktadienį vykęs labdaros renginys, skirtas paremti vaikus iš Ukrainos.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ surengto koncerto metu Lietuvos gyventojai paaukojo rekordinę pinigų sumą - per 418 tūkst. eurų. Dalis surinktų lėšų atiteks ir Lietuvoje įsikūrusiems vaikams iš Ukarinos.

Tačiau toks žmonių dosnumas patiko ne visiems. Antai praėjusiuose rinkimuose Socialdemokratų darbo partijos sąraše į Seimą kandidatavusi S.Buzelienė viename naujienų portale pakomentavo, kad jai esą „jau nuo to bloga“. „Savus pamiršot! Dar atsirūgs mums šie atvykėliai... Kodėl sirams siena buvo uždaryta? Juk taip pat bėgo nuo karo! Kodėl jiems mes neaukojome milijonų? Kuo šitie kitokie?“, – pyktį išliejo kaunietė.

Labdaros iniciatyvą atvirai užsipuolusi buvusi Seimo nario padėjėja šiuo metu yra Regionų partijos pirmininko pavaduotoja ir šios partijos Šilainių skyriaus Kaune vadovė.

Kai 2020 metais kandidatavo į Seimą S.Buzelienė skelbėsi užsiimanti savanoryste, labdara, padedanti nepasiturinčioms šeimoms, pasisakanti už gyvūnų teises.

Į Seimą kandidatavusi moteris savo biografijoje, be kita ko, buvo nurodžiusi, kad viena iš jos stipriausių savybių esą yra neabejingumas.

Iš kur tada tokia neapykanta Ukrainoje vykstančio karo pabėgėliams ir juos remiantiems lietuviams? Apie tai paklausta S.Buzienė sekmadienį nenorėjo leistis į platesnes diskusijas, bet dėl savo garsiai išsakytų minčių nesigailėjo.

Regionų partijos vicepirmininkė tik pasvarstė, kad galbūt komentarą paliko netinkamoje vietoje. „Dar truputį noriu susilaikyti, nes nenoriu nusišnekėti. Bet kai susikaupsiu, savo poziciją išdėstysiu feisbuke“, – paprašius pakomentuoti, kuo jai užkliuvo labdaros renginys ir savanoriška žmonių pagalba ukrainiečiams, išsisukinėjo S.Buzelienė.

Ji pripažino, kad jos komentaras sulaukė neigiamos reakcijos, tačiau Kauno politikė nesupranta kodėl: „Aš juk neparašiau, kad esu už Rusiją.

Aš tik norėjau pasakyti, kad mes nesame pasiturinti tauta, turime ir savo vaikų. Viskam yra ribos“.

Paprašius patikslinti apie kokias ribas ji kalba ir kodėl jai kliūva žmonių savanoriška pagalba, S.Buzelienė dėstė: „Man nekliūna. Viskas yra gerai. Aš gal ne toje vietoje pakomentavau. Ir norėjau pasakyti, kad mes turime savo tautą ir turime jos nepamiršti“.

Anot S.Buzelienės, jai neatrodo teisinga, kad įdarbintai ukrainietei yra mokamas didesnis atlyginimas nei gydytoja dirbančiai lietuvei. Politikė teigė apie tai „maždaug žinanti“ iš draugės gydytojos.

Regionų frakcijos atstovė taip pat dėstė, kad jau esą yra įmonių, kurios nepriima savų darbuotojų, nes laukia ukrainiečių. „Nes jos už tai gauna žiauriai didžiules išmokas, kurios sumokamos iš biudžeto. Bet, palaukite, paskui juk už tai turėsime sumokėti mes, mokesčių mokėtojai, aišku, bus keliami mokesčiai. Bet man irgi visų gaila, ypač vaikų“, – save ir stabdė, ir kurstė S.Buzelienė.

Politikė taip pat abejojo, ar taip pat į bėdą patekusiems Lietuvos gyventojams kiti ištiestų pagalbos ranką, taip pat įtarinėjo, kad gyventojų paaukoti pinigai esą nepatenka tiesiai tiems, kam turėtų. „Mano akimis, čia toks verslas. Tie, kas turi tas labdaros organizacijas irgi nemažai pinigėlių sau atsikanda“, – kalbėdama su lrytas.lt svarstė moteris.

Viešai išsakytos partietės mintys apie pagalbą ukrainiečiams nustebino Regionų partijos vadovą J.Pinskų. „Toks jos komentaras man atrodo šiek tiek skaldytojiškas ir nepriimtinas. Bent jau šiuo metu reikėtų susilaikyti nuo tokių komentarų“, – mano partijos vadovas.

J.Pinskus teigė, kad S.Buzelienės išsakyta asmeninė nuomonė neatspindi bendros Regionų partijos pozicijos.

Politikas tikino, jog su S.Buzeliene esą laukia pokalbis partijoje: „Aš manau, kad bent jau šiuo metu nereikėtų dalintis tokiais komentarais. Mūsų partijos pozicija yra kitokia – mes palaikome Ukrainą ir jos žmonės“.

Jis taip pat mano, kad neteisinga lyginti dabartinės situacijos su pabėgėliais iš Sirijos ar buvusia neteisėtų migrantų krize.

„Sirai taip pat bėgo nuo karo, bet ukrainiečiai yra mūsų kaimynai, broliai. Mano asmenine nuomone, mes privalome jiems padėti ir juos priimti. Tai, ką darome yra teisinga. Turime visi suprasti, jog karas yra visai šalia ir ta grėsmė kabo taip pat ir virš mūsų šalies“, – lrytas.lt sakė J.Pinskus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.