Lietuvos ir penkių sąjungininkių šalių laivai patruliavo Baltijos jūroje

Skirtingų šalių kariniai laivai, orlaiviai ir kariai, priklausantys Jungtinės Karalystės vadovaujamoms Jungtinėms ekspedicinėms pajėgoms (angl. JEF), vykdė bendrą veiklą Baltijos jūroje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Baltijos jūra.<br>V.Balkūno nuotr.
Baltijos jūra.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-28 14:53, atnaujinta 2022-03-28 15:08

Anot jos, Baltijos jūros gynybos sustiprinimo operacija prasidėjo nuo aprūpinimo misijų – Danijos ir Didžiosios Britanijos keltai pristatė karines transporto priemones ir įrangą į Estiją, toliau vykdytos užduotys, kuriose aprėpdamos didžiąją Baltijos jūros dalį dalyvavo Lietuvos ir dar penkių JEF šalių pajėgumai.

Šių penkių šalių laivai kartu su Lietuvos kariuomenės laivais atliko Baltijos jūros patruliavimą.

Jungtinė Karalystė yra operacijai vadovaujanti šalis, o prie jos prisidėjo pajėgos iš Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Švedijos.

Kitos JEF šalys yra Islandija, Suomija, Nyderlandai ir Norvegija.

„Lietuva mato JEF pajėgas kaip vieną iš pirmųjų atsako priemonių į bet kokią krizę. Rusijos karas Ukrainoje pakeitė saugumo situaciją regione, o JEF į tai reaguoja ir stiprina mūsų gynybą. JEF turi visus pajėgumus, kurie reikalingi reaguoti greitai ir veiksmingai“, – teigė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

JEF yra aukštos parengties kovinis vienetas, skirtas reaguoti į netikėtas krizines situacijas Europoje, taip pat ir Baltijos regione.

Pajėgas sudaro dešimties Šiaurės Europos šalių partnerių skiriami jūrų, oro, sausumos pajėgumai, kurie rūpinasi Baltijos jūros regiono, tolimosios šiaurės ir Šiaurės Atlanto saugumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.