V. Rupšys: į Lietuvą atvyks papildomi maždaug 5 tūkst. NATO sąjungininkų karių, dalyvausiančių pratybose

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys teigia, kad balandžio–gegužės mėnesiais į Lietuvoje vykstančias karines pratybas papildomai atvyks apie 5 tūkst. NATO sąjungininkų karių.

Valdemaras Rupšys<br>D.Umbraso nuotr.
Valdemaras Rupšys<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 1:31 PM

„Per balandžio–gegužės mėnesius tikrai turėsime labai daug NATO sąjungininkų, iš viso apie 5 tūkst. sąjungininkų papildomai, tai bus nemažai pratybų“, – žurnalistams pirmadienį Pabradėje teigė V. Rupšys.

„Nėra tai dislokavimas ir buvimas čia paprasčiausiai dėl kažkokio nuolatinio buvimo, bet tai yra pratybų ciklas, kuris rodo mūsų pasirengimą ir rodo atgrasymą. Mes vykdome šį atgrasymą per pratybas“, – pažymėjo jis.

Kariuomenės vadas taip pat sakė, kad Lietuva greitu metu bus pasirengusi priimti tris kartus daugiau sąjungininkų karių, nei jų šiuo metu yra dislokuota Lietuvoje.

„Lietuva jau šį mėnesį bus pasirengusi priimti trigubai daugiau, negu dabar yra. Tai jeigu dabar esame priėmę tokią labai didelę NATO priešakinio batalinio kovinę grupę, esame priėmę amerikiečių tankų batalioną, sustiprintą su atitinkamais pajėgumais artilerijos ir oro gynybos, tai mes dar du kartus tokių vienetų galime priimti iki balandžio pabaigos“, – sakė jis.

V. Rupšys akcentuoja, kad NATO pajėgų telkimas rytiniame NATO flange yra reakcija į Rusijos pradėtą karą Ukrainoje.

„Tikrai mes siekiame, kad būtų dislokuotas nuolat brigados dydžio vienetas, kad būtų dislokuotos ir įgalintos oro gynybos sistemos ir pajėgumai Lietuvoje, taip pat, kad būtų užtikrinta valdymo, vadovavimo sistema užtikrinant, kad mes galėtume priimti sprendimus laiku ir ne tik atgrasyti, bet ir užtikrinti gynybą“, – informavo V. Rupšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.