A. Anušauskas: gegužę bus pasiektas Lietuvoje esančių NATO sąjungininkų karių rekordas

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad gegužę bus pasiektas Lietuvoje esančių NATO sąjungininkų karių rekordas.

Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 1:05 PM

„Nuolat vyksta karinės pratybos ir rekordas laukia ateityje, – ko gero, gegužės mėnesį bus pasiektas užsienio karių skaičiaus rekordas“, – prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė A. Anušauskas.

Jis pažymėjo, kad Rusijos pradėtas karas Ukrainoje keičia geopolitinę situaciją, o tai atitinkamai koreguoja ir NATO sąjungininkų planus regione.

A. Anušauskas sakė, kad balandžio pabaigoje turėtų į Lietuvą atvykti papildomas amerikiečių batalionas. Ir, kaip užsiminė ministras, šiam atvykus nebūtinai įvyks rotacija. Anot jo, kurį laiką Lietuvoje bus du JAV batalionai.

„Vienas batalionas jau turėjo, ko gero, išvykti, bet situacija regione keičia planus. Jeigu situacija regione nesikeis, galbūt bus ilgiau. Jeigu keisis – gal bus trumpiau. Dabar sunku pasakyti“, – sakė A. Anušauskas.

„Kurį laiką mes turėsime du amerikiečių batalionus. Taip, kad mūsų NATO sąjungininkų skaičius jau dabar išaugęs tūkstančiu nuo pernai. Jis išaugs dar panašiu skaičiumi“, – akcentavo ministras.

Stiprindama valstybės gynybinius pajėgumus savarankiškai, Lietuva sulaukia ir augančio sąjungininkų dėmesio rytinio NATO flango saugumo užtikrinimui. Rukloje šiuo metu yra dislokuota NATO priešakinių pajėgų kovinė grupė, kuriai vadovauja Vokietija, karius ir personalą taip pat yra atsiuntusios Belgija, Čekija, Liuksemburgas, Nyderlandai ir Norvegija.

Pabradėje yra dislokuotas rotacinis sunkusis JAV batalionas, kurį numatyta stiprinti papildomais pajėgumais.

NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse šiuo metu vadovauja ir dangaus virš Lietuvos saugumą užtikrina Šiauliuose dislokuotos Lenkijos karinės oro pajėgos su naikintuvais F-16, čia yra dislokuoti ir Jungtinės Karalystės sraigtasparniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?