A. Bilotaitė: VRM pavaldžiose įstaigose bus įdarbinta 15 ukrainiečių

Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pavaldžiose įstaigose ketinama įdarbinti 15 karo pabėgėlių iš Ukrainos, penktadienį pranešė ministerija.

Agnė Bilotaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 10:10 AM

Jos teigimu, Ukrainos piliečiai darbą pradės Migracijos departamento teritoriniuose padaliniuose – du paskirti dirbti Vilniaus migracijos skyriuje, trys bus įdarbinti Kėdainių teritorinio padalinio skambučių centre.

Nuo penktadienio Policijos departamento Aptarnavimo skyriuje įsteigta dešimt naujų etatų, į juos taip pat planuojama priimti ukrainiečius.

„Privalome padėti Lietuvą pasiekusiems ukrainiečiams lengviau prisitaikyti prie gyvenimo mūsų šalyje. Žiauraus karo Ukrainoje akivaizdoje telkiame ne tik visas institucijas ir organizacijas krizei suvaldyti – vykdome karo pabėgėlių registraciją, rūpinamės jų priėmimu ir apgyvendinimu, bet ir pagal galimybes įdarbiname mums pavaldžiose įstaigose“, – pranešime sakė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Policijoje įdarbintų ukrainiečių pagrindinės funkcijos bus susijusios su pagalba savo tautiečiams registracijos centruose.

Šie darbuotojai bus atsakingi už atvykstančiųjų pasitikimą, pagalbą verčiant informaciją iš lietuvių kalbos į ukrainiečių kalbą, srautų reguliavimą bei atlikimą kitų funkcijų, kurios užtikrina tinkamą atvykusių priėmimą ir tolesnę integraciją.

Šiuo metu Lietuvoje užregistruota 38 tūkst. 654 karo pabėgėlių iš Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga