Po R. Šimašiaus iškeltos sąlygos, Vilniaus tarybos LLRA-KŠS frakcijos nariai atsiriboja nuo Z. Jedinskio pareiškimų

Vilniaus miesto savivaldybės taryba penktadienį rinkis į pasitarimą dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) nario, buvusio parlamentaro Zbignevo Jedinskio viešų pasvarstymų, kad Lenkija turėtų palikti Europos Sąjungą ir NATO bei megzti ryšius su Rusija. Netrukus Vilniaus tarybos LLRA-KŠS frakcijos nariai išplatino atsiribojimą.

 Po skandalingų Z. Jedinskio pareiškimų R. Šimašius partnerių pasitarimą: braška valdančioji koalicija?<br> Lrytas.lt koliažas
 Po skandalingų Z. Jedinskio pareiškimų R. Šimašius partnerių pasitarimą: braška valdančioji koalicija?<br> Lrytas.lt koliažas
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Zbignevas Jedinskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Zbignevas Jedinskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 11:56 AM, atnaujinta Apr 1, 2022, 12:39 PM

„Iki šio momento visa Vilniaus miesto Taryba – pozicija ir opozicija iki kiekvieno nario – buvo vieninga dėl Ukrainos kovos palaikymo, Lietuvos Vakarų orientacijos, ir Rusijos agresijos pasmerkimo. Vakar vienos iš koaliciją sudarančių partijų narys prisišnekėjo visiškų sovietinių nesąmonių. Nors jis ir neturi nieko bendro su Vilniumi, į tai žiūrime labai rimtai“, – savo feisbuko paskyroje rašo Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Sostinės meras informuoja, kad dėl šių viešų Z. Jedinskio pareiškimų penktadienį renkasi koalicijos Taryba, kuri ir aptars susidariusią situaciją. R. Šimašius teigia, kad laukiama aiškaus ir nedviprasmiško LLRA-KŠS atsiribojimo nuo Z. Jedinskio pareiškimų. „Šiandien per pietus sušaukiau mūsų koalicijos Tarybą. Kalbėjau su LLRA frakcijos seniūnu ir jų deleguota vicemere. Pačiu artimiausiu metu laukiame aiškaus ir nedviprasmiško atsiribojimo nuo jų partijos nario pareiškimų“, – taip pat pažymi meras.

Netrukus po R. Šimašiaus iškeltos sąlygos, Vilniaus miesto tarybos Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ (LLRA-KŠS) frakcijos nariai atsiribojo nuo buvusio parlamentaro Zbignevo Jedinskio viešų pasvarstymų, kad Lenkija turėtų palikti Europos Sąjungą ir NATO bei megzti ryšius su Rusija.

„Mes, Vilniaus miesto Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ frakcijos nariai pareiškiame, kad neigiamai vertiname, nepritariame ir atsiribojame nuo pareikštos Zbignevo Jedinskio asmeninės nuomonės paskelbtos komentare po straipsniu.

Mes, visi frakcijos nariai, pasisakome PRIEŠ Rusijos agresiją Ukrainoje, remiame Ukrainą ir pasisakome UŽ Ukrainą ir jos žmones drąsiai kovojančius prieš agresorių ir siekiančius apsaugoti savo vertybes, demokratiją, savivaldą ir mūsų visų laisvę“, – savo feisbuko paskyroje rašo Edita Tamošiūnaitė.

Vilniaus vicemerė atkreipia dėmesį, kad LLRA-KŠS priklausantys tarybos nariai vykusiuose Vilniaus miesto tarybos posėdžiuose ne tik vieningai balsavo už Tarybos projektus, šiandien gyvybiškai reikalingus padedant atvykusiems Ukrainos žmonėms – karo pabėgėliams, bet ir teikė siūlymus sprendimų projektams.

ELTA primena, kad antradienį Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – asmeninėje feisbuko paskyroje teigė Z. Jedinskis.

Visgi nepaisant to, kad Z. Jedinskio vieši pasvarstymai sukėlė tikrą audrą viešojoje erdvėje bei Seime, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga didelės problemos tame neįžvelgia. Pasiteiravus partijos lyderio Valdemaro Tomaševskio, kaip partijos vadovybė vertina tokius 2020 m. Seimo rinkimų sąrašo lyderio pasisakymus, ELTA sulaukė atsakymo raštu. Atsakant į klausimą, ar minėto partiečio pasisakymai dera su LLRA-KŠS vertybėmis ir ar partija neatsiriboja nuo šio parlamentaro pareikštos nuomonės, tautiniu pagrindu suręsta partija akcentavo filosofo Voltero mintis – kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.